torsdag den 25. juni 2009

Anyway - halvferie på bloggen.

Jeg dumpede til min eksamen - journalistik er noget med intuition, en sans for strømlinede småtterier, og sproglig artikel-iscenesættelse. Dumper jeg engang mere, er det finito med journalist uddannelsen, Og jeg vil i stedet læse økonomi, eller noget mere bogligt, mere logisk og empirisk, hvis økonomi egentlig kan kaldes det?
Jeg vil i hvertfald gerne forstå økonomi til andet end husbehov, med det formål at nytænke naturligvis.

Under alle omstændigheder bliver det ikke noget med alt for subjektive, intuitive, alt for ulogiske krav baseret på fænomologi. Måske skulle jeg bare læse noget naturvidenskabeligt for at være helt sikker?

Så bloggen kører i lavt tempo de næste 15 dage.

4 kommentarer:

Lennart Kiil sagde ...

Jeg håber, du klarer det næste gang. Den danske journalistik har brug for typer, der kan tænke stringent!

Det er naturligvis betænkeligt, hvis eksaminerne fungerer som et filter, der sorterer de selvstændigt tænkende fra, men det ville dog forklare, hvorfor (næsten) alle journalister ukritisk tilbeder velfærdsstaten.

Lotte sagde ...

Nej, nej, det er ikke slut med dig og journalist. Bare op på hesten igen-

Verden har brug for dit ridt.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Det er en stopprøve, så jo jeg det er slut, hvis jeg ikke består.
Men, jeg kunne så eventuelt overveje at tage optagelsesprøven en gang til.
Jeg har jo bøgerne allerede :)

Men bare rolig, det eneste der stopper hos mig er mit biologiske hjerte en dag.

Indtil da, never give up and never surrender :)

"It is not about how hard you can hit, but about how hard you can get hit and keep moving forward". Rocky Balboa filmen, og en hovedandel af min livsfilosofi kogt ned til det minimale.

Lotte sagde ...

Hooooov....

Den her så jeg ikke i første omgang. Fortabte mig i det andet.

"
Under alle omstændigheder bliver det ikke noget med alt for subjektive, intuitive, alt for ulogiske krav baseret på fænomologi. "

Thomas for fanden, du må ikke sige det om fænomenologi. Du kan sagtens bilde mig ind, at man visse steder bruger og ikke mindst misbruger den potentielle subjektivitetstænkning der er bygget ind i dele af den fænomenologiske tænkning.

Du må til kilderne selv. Se bort fra perceptioner og slige størrelser. Gå til hesten selv. Husserl, Heidegger og ikke mindst Merleau ponty, skulle du imidlertid støde på ordene socialkonstruktion og fænomenologi, så ved du, at du er på afveje ;-)

Fænomenologi, som sådan, er ikke en lidenskab, det er en rentænkt vindeskabelig retning der i de rigtige hænder indeholder potentialet til at tænkt rigtig stort.
:-)