onsdag den 17. juni 2009

Film anbefaling

Nu er jeg forudindtaget fan af film omhandlende personer, der tager sagen i egen hånd.

Og det gør hovedpersonen i filmen her.
Filmen har fået en pæn score på Imdb på 7,7. Jeg har givet den 9 ud af ti, for det er en film der har gjort indtryk.

Han gør det bare på en noget mere troværdig og knap så klichefyldt måde, end så mange andre.
Det er ikke en Punisher film det her.

Man on fire blev vist på Kanal 5 i går, jeg er glad for at jeg så den. Det er en fantastisk film, omend det meste af plottet kan gættes på forhånd. Så er der dog elementer der overrasker.

En tidligere antiterror agent, spillet af Denzel Washington, lider af post traumatisk stress over sit tidligere liv. Er alkoholiseret og uden den store lyst til livet.
Han lokkes af en nær ven og gammel kollega, spillet af Christopher Walken, til at tage et arbejde som livvagt.
Han bliver livvagt for en 12 årig pige, som giver ham lysten til livet tilbage, efter han er blevet reddet på "katolsk" vis af en kugle som ikke virkede, da han forsøgte selvmord.
"A bullet never lies."

Det går galt for denne pige, hun bliver kidnappet. Det går galt med løsesummen på grund af et korrupt system hele vejen i gennem.

Det vil en mand der havde intet at miste og lige havde vundet noget ikke finde sig i.

Han tager sagen i egen hånd. Han vil dræbe alle som har været involveret. Hans ven får politiet overtalt til at blande sig uden om. "Han vil levere mere retfærdighed på en uge, end domstolene på ti år".

Filmen er ikke noget overdrevet voldsorgie og holder sig inden for det troværdige. Men den skildrer karakterer som er virkelige og fortæller en historie, som selv om den er oppe omkring to en halv time ikke har noget overflødigt på sig, og løber pænt kronologisk der ud af. At en så lang film kan holde en fængslet hele tiden er i sig selv en præstation, men der er intet overflødigt.

Jeg vil ikke afsløre for meget af plottet, men vil absolut anbefale filmen. Man skal dog kunne holde ud af se hurtige klip og meget bevægelige billeder.

Trailer her:

0 kommentarer: