tirsdag den 16. juni 2009

Hvem vil være millionær?

Man siger at politik er et dårligt lønnet tillidserhverv, alt for æren, ikke pengepungen.

Men at blive EU parlamentariker kan være et lukrativt foretagende, ganske lovligt, kun ved misbrug. Stort set kun den engelske presse har været god til at holde øje med den slags.

Helle Thorning Schmidts sviger familie, er et glimrende eksempel på, hvor rig man kan blive ved en dejlig flæskepost i EU parlamentet.

Open Europe viser, at Kinnock-ægteparret samlet har hævet op mod 8 millioner pund (70,4 millioner kroner) i løn og diæter fra EU-institutionerne gennem de sidste 15 år.
Glenys Kinnock har de sidste 15 år siddet i Europaparlament for det britiske Labour-parti, mens hendes mand, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock, fra 1994 til 2004 var udpeget som britisk EU-kommissær. Men selv om de boede under samme tag i 10 år i Bruxelles, så hævede begge boligdiæter fra EU-kasserne ud over deres normale løn. Det sikrede ægteparret en kontant gevinst på næsten 600.000 pund (5,3 millioner kroner).
Bemærk at Kinnock er både tidligere Labourleder og EU kommisær.

Hvis man er rigtig grådig, får man som sagt også 48.624 Euro om året til et kontor, selv om det ligger i ens eget hus.

Eller man kan ansætte sine venner for de 202.968 Euro man får til at ansætte arbejdskraft for årligt til en overpris.
Tidligere kunne man også ansætte sin familie, men det er så lavet om her per sommeren i år.

Dertil kommer diæter, flyrejser som i EU uvanlig stil er meget lidt bureaukratisk, da man blot får et fast beløb uanset hvor billigt man flyver. Diæterne kræver heller ikke vederlag, bor du på et billigt hotel, spiser på en billig restaurant - så er det penge lige ned i lommen.

Alt i alt kan man score mange ekstra penge ud af de i alt 468.000 Euro man årligt har til rådighed på den ene eller anden måde

Moral er ikke noget man taler om, det er noget man praktiserer, kære politikere!

0 kommentarer: