onsdag den 17. juni 2009

Gummi diktaturet

Det retslige forbehold har aldrig været det papir værd, som det er skrevet på. Grundliggende kan EU med gummiparagraffer og deres seneste gummitraktat skaffe sig magten på et hvilket som helst område.

Det kræver som sagt blot, at spørgsmålet på nogen måde kan presses ind som et indre marked spørgsmål - EUs klassiske gummitmetode - eller EUs fundamentale menneskerettigheder og domstolens suveræne og meget omfattende fortolkning af disse.

Hodja linker til et nyt speciale som slår fast, at i danske retssale bestemmer EU-domstolen.
Ikke folkevalgte politikere.

Jeg hører argumenter såsom det er ikke uvanligt at en højeste domstol har indflydelse på landets love. Det er korrekt, men det er uset at en domstol blander sig i så meget og har så meget magt og i så mange spørgsmål - i den grad undergraver demokratiet og dets valgte ledere.

Enten skal vi have et reelt retsligt forbehold, eller så må vi melde os helt ud af EU.

Det sidste er nok det mest realistiske, da EU næppe ændrer sig frivilligt. Derfor må lande og ikke blot enkeltpersoner sige fra, så EU kan blive forvandlet til et demokratisk foretagende, hvor folkevalgte politikere bestemmer. Hvor EU kun blander sig i det allermest nødvendige og i øvrigt får en mere demokratisk og omhyggelig beslutningsproces så direktiver og love ikke spyttes ud som skidt fra en verdensfjern ideologi-idiotisk top på stribe i et hæsblæsende tempo, hvor detaljerne overlades til domstolens domme .

0 kommentarer: