lørdag den 27. juni 2009

Lidt af ugens manglende frontallapfunktion

Først en sag vi næppe havde hørt om, hvis ikke offeret var dødt. I min barndom var den slags endt på forsiden i landsdækkende medier:

Et røverisk overfald forrige søndag i Ålsgårde i Nordsjælland på en 60-årig kvinde kan udvikle sig til en drabssag...

Han støtter sig til det faktum, at hans mor mandag i denne uge blev røntgenfotograferet efter indstilling fra sin egen læge, fordi hun klagede over smerter. Billederne viser, at hun havde tre brækkede ryghvirvler og fire brækkede ribben.

"Som vi ser det, så er der noget, der tyder på, at hun døde af en blødning i hjernen. Hun blev både slået og sparket ved overfaldet," siger Peter Egebjerg, som også ønsker overfaldsmændene forfulgt.
Fra DR

En 65-årig mand med demens blev i aftes passet op af en gruppe på syv-otte unge, da han var på vej fra sin bopæl på et plejehjem til Q8-tanken på Hundige Bygade syd for København.

En af de unge stak en softgun op i hovedet på den aldrende mand og skød ham mindst 12 gange direkte i ansigtet med de hårde plastikkugler.

Han er kørt på skadestuen til behandling for skudhullerne, og vi søger nu med lys og lygte efter gruppen af unge, der beskrives som unge med anden etnisk baggrund end dansk - muligvis arabisk, siger pressetalsmand Jan Lauritzen ved Midt- og Vestsjællands Politi.


Fra EB

En 29-årig mand blev i nat udsat for - hvad politiet kalder - et særdeles groft røveri.

Manden kom gående på Rantzausgade i København, da han passerede en gruppe unge af undenlandsk herkomst.

Pludselig greb flere af de unge fat i den 29-årige og slæbte ham ind i en opgang og op ad trapperne. Her blev han slået i ansigtet, så han flækkede en læbe, mens de unge afkrævede ham penge.

Offeret havde dog ingen, og det endte med at gerningsmændene skar skulderstropperne over til hans rygsæk og huggede en skrutetrækker i baglåret på manden to gange, siger den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel til ekstrabladet.dk.

Dette er nok enkelttilfælde. Men det er enkelttilfælde med en adfærd som totalt urimelig, totalt uacceptabel.
Og så er det kun den skarpe top på isbjerget af en adfærd i al for høj grad præget af total mangel på frontallapfunktion.

0 kommentarer: