søndag den 12. juli 2009

Vinkling og de oversete racistiske overfald

En historie skal have en vinkel, en retning man bevæger sig i, ellers ender man med at bruge en masse tid på at spørge i øst og i vest, og få svar i øst og i vest.
Vinklen repræsenterer for så vidt en hypotese, den historie man regner med at kunne fortælle - altså få andre til at fortælle, for som journalist må man ikke bare hente den inde i ens eget hoved og det er fair nok, men skal gøres omhyggeligt, så det ikke lugter af at man forsøger at binde folk blår i øjnene, eller spinne noget frem, som ikke er der:

Her fra en artikel i Information, som omhandler en historie, jeg gerne ville have kommenteret tidligere, men ikke have tid til, plus nogle væverier, om at vi ikke tager racistiske overfald alvorligt, men først historien, jeg ikke fik kommenteret, fra artiklen:

I den arabiske verden er der vrede over, at de vestlige medier ignorerede sagen om en ung egyptisk kvinde, der blev dræbt i Tyskland. Også i Danmark er medierne dårlige til at dække hadmotiverede forbrydelser mod indvandrere, mener eksperter
De som mener at have patent på historiens største offerrolle har talt. En enkelt galning, fra Rusland, hvor der myrdes 30.000 om året, et af de lande i verden, hvor der begåes flest mord, slår en muslim ihjel, i et EU land, og straks forventes det, at medierne skal skrive spalte op og ned omkring fænomenet.
Mordet var efter medierne, som faktisk nævnte sagen, motiveret af at vedkommende var muslim, men kunne angiveligt lige så godt have været motiveret af, at personen var hjemløs, lugtede, eller var rødhåret, eller havde en billig mobil. For der findes nu her og der galninge, som myrder for ingenting.
Det skaber så protester i Egypten, hvor man mener, at denne sag skulle have ledt til den helt store omgang muslimsk - holocaustmediesmøre.
Det kommer fra en civilisation, som i sine rækker har millioner af fanatikere, der myrder titusinder mennesker om året, som medierne stort set aldrig skriver om, de skriver ikke engang om en brøkdel, og som muslimerne, eller øvrige generelt heller ikke andre, sjældent går på gaderne og protesterer over.

Så skal dette spørgsmål nu gøres til, at muslimer bliver overfaldet hele tiden, bare fordi de er muslimer, og medierne uha, uha, ignorerer dette generelt.

Men medierne ignorerer så meget. De ignorerer generelt at gamle damer bliver overfaldet og slået ned, sparket på mens de ligger ned. De ignorerer at 35 procent af alle voldtægter begås af indvandrere og efterkommere, og motiveres ofte af at danske kvinder er såkaldte ludere. De ignorerer, at indvandrer unge, fører krig mod svenskerne, ved at røve, overfalde, voldtage dem. De ignorerer når "fucking danskere" bliver overfaldet af indvandrerunge. Men hvis danskerne kalder dem fucking perkere og så overfalder dem, så tvivler jeg på det er en historie, som mange journalister vil overse. Så er det da kun fordi, de glemmer at henvende sig til medierne med den.

I det hele taget bliver overfaldsvold, uden nogen som helst grund ignoreret. Medmindre ofret ender med at svæve i livsfare, eller deromkring. Og ikke bare i medierne, men også i retssalene, giver det ikke særligt meget skærpet straf, hvis man går direkte hen til tilfældig person, og begynder at sparke vedkommende, og fortsætter mens ofret ligger ned.
Hjemløse overfaldes jævnligt, bøsser overfaldes jævnligt, ganske almindelige tyndarmede stakler overfaldes jævnligt, og når det kommer til vold, er indvandrerne oftere forbrydere end ofre relativt, Indvandrere fra følgende muslimske lande: Tyrkiet, Pakistan, Libanon, Somalia, Irak og Marokko alene står for 9 procent af alle voldsdomme i Danmark, selv om de kun udgør 1,8 procent af befolkningen. Taler vi om voldtægter er det 15,70 procent af dommene. Se det skriver medierne heller ikke om, selv om tallene er frit tilgængelige hos Danmarks Statistik.

Fra artiklen igen:

"»Mange i undersøgelsen svarede, at de troede, de var blevet overfaldet på grund af deres etnicitet, religion eller seksualitet. Og så er det jo, man spørger sig selv: 'Hvorfor kommer de her sager ikke frem? Når folk oplever det sådan, hvorfor hører man så aldrig om racistisk motiverede forbrydelser i medierne?« spørger Madana Zarrehparvar."
Nu er at føle sig overfaldet, på grund af sin religion jo en ting. Og den som svarer, jeg blev overfaldet på grund af min etnicitet, kunne lige så godt være en dansker.
Indvandrere føler og nøgleordet er føler, også det er racisme, hvis de ikke får et arbejde. Hvad skal danskeren, som også har svært ved at finde arbejde så tænke? Er jeg for gammel? for fed? Er det min person? Er det fordi jeg er på bistandshjælp? Fordi jeg ryger?

Og hvad angår vold, så bliver folk overfaldet for småting. De bliver overfaldet, fordi deres tøj er grimt, fordi de kigger forkert på andre, fordi de ikke bukker og skraber på den rigtige måde, fordi de ligner en taber, fordi de ligner en bøsse, fordi de bare er mærkelige, men nok knap så sjældent, fordi de er muslimer, ingen ønsker at blive målet for en SMS kæde, der får 50-100 nye modstandere til at møde op. Medmindre de er medlem af AK81.
Det er selvfølgelig noget helt andet, når de stjæler ens pung, eller chikanerer andre. Og eftersom indvandrere kan få det til racisme, når politiet arresterer dem for kriminalitet, så kan de sikkert få alt til at rime på racisme.

Men proportioner, proportioner. Det ville passe mig fint, hvis man grundigt undersøgte den slags, bare man også undersøgte voldtægter på kvinder, overfald på unge danske mænd, og vægtede ord som fucking dansker, fucking luder, fucking racist, fucking bøsse, fucking rødhårede abekat, fucking nar og idiot lige så højt som fucking perker i forbindelse med sådanne.
Så ville det hænge sammen logisk, og være retfærdigt, ikke forskelsbehandling af danskere og indvandrere.

Men den letteste løsning ville være, at simpelthen straffe alle ubegrundede og uprovokerede overfald hårdt, meget hårdt - et års tillægsstraf, plus for overfaldets karakter, uanset om de sker fordi en person kigger forkert på en anden, eller fordi ofret ser mærkeligt ud, eller falder uden for på den ene eller anden måde, eller fordi de unge mennesker "keder" sig. Den løsning ville ramme et problem som faktisk eksisterer i stort omfang og iøvrigt også politisk og religiøst motiverede overfald.

I Gellerup, hvor drengen boede, er mange ifølge Århus Stiftstidende overbevist om, at drabet var racistisk motiveret, men ud over reportagen fra drengens nabolag har medierne ikke skrevet meget om eventuelle racistiske motiver.
Jeg har ikke fulgt sagen, men har man nogle beviser for at han kørte over ham to gange og i det hele taget med vilje?
Den dreng som der er uroligheder over nu, i Frankrig, er man jo også i ghettoerne overbevist om er blevet dræbt med vilje af politiet. Som man er overbevist om så mange andre konspirationsteorier. En opfattet virkelighed, er ikke virkeligheden i sig selv, men der går islam og venstrefløj pænt hånd i hånd med konspirationsteorier og offerroller.
I Frankrig flippede unge ud i månedvis brændte tusinder af biler, fordi nogle indvandrerkriminelle på flugt, hoppede ind på en strømstation og fik et dødeligt stød. De var de også sikker var bevidst racisme fra politiets side, eller en løgnehistorie som dækkede over de havde skudt dem, at det var racistisk.

Medierne skriver heller meget om sådan noget, heller ikke hvor lidt der skal til for at tænde krudttønden i Frankrig, hvor mange biler der bliver brændt om dagen i Frankrig osv. Medmindre det varer flere dage.

Der er så meget medierne ikke skriver om, og de største problemer plejer som regel at være blandt netop dem, de ikke skriver om:

One day in the late 1970s, the writer James Baldwin was explaining to an Arab friend that he wanted to go back to America after many years as an expatriate in France. "America has found a formula to deal with the demon of race," Baldwin told Syrian businessman Raja Sidawi, who had a house near him in St. Paul de Vence. In France and the rest of Europe, people pretended that the race problem didn't exist, Baldwin said, but "someday it will explode."

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Laden procentvis repræsentation med hensyn til domfældelse af udvalgte nationers befolkning i Danmarks befolkning være anvendelig sammenlignelig med brugen af tal for procentvis befolkningsstørrelse er uholdbart, du må for størst mulig objektivitet først lade de udvalgte landes befolkninger alders, indkomst- og på flere områder afstemme med Danmarks befolkning.

Ankomst af et stort antal mennesker der er i eller på vej til aldersgruppen 20-30 år hvori der uden andet end min opfattelse foregår flest domfældelser vil - alt andet lige- medføre flere domfældte fra disse grupper udefrakommende.

Af mulig stor interesse kunne være hvilke faktorer der ligger bag, at nogle nationers borgere ligger under andre m.h.t. sigtelser og domfældelser. Det er dog næppe forventeligt, at der forskes meget på området, da forskningsresultaterne givet vil kunne bruges af diverse til fremsættelse af diverse forslag med mere.

Peter Buch

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Det er korrekt. men grunden til jeg lavede den her beregning, det var for at se forskellen når der ikke var korrigeret for socioøkonomiske forskelle.
Jeg mener det som er fair er at fremlægge den oprindelige andel af kriminalitet, så¨korrigere sidenhen.

De som bliver ramt af forbrydelser kan ikke bruge korrigering til noget.

I øvrigt vil der altid være flere unge blandt muslimer, fordi de føder flere børn og føder dem tidligere.

Deres alderssammensætning, har for så vidt relevans når de skal sammenlignes med andre.

Den sociale sammensætning. Den tror jeg ikke på, ingen er så fattige i Danmark, at det kan retfærdiggøres at stjæle - så den køber jeg slet ikke.

Anonym sagde ...

Tak for svar på kommentar.
Det kan også blive for omstændigt med hensyn til hvad der bringes af oplysninger om talgrundlaget at skulle bringe en oversigt eller statistik, men det er nu engang ofte på det grundlag materialet debatteres ud fra, derfor er det i opsætning bedst og såfremt pladsen tillader det optimalt at få talmaterialet beskrevet ganske udførligt.
Peter Buch