torsdag den 16. juli 2009

Anti anti - alt undtaget mig selv

Dagens kronik i Politiken, er skrevet af militærnægter Asger Hougaard.

Den er en klage over manglende kampagner mod racisme, på Roskildefestivallen.

I hans egne ord:

Festival lod hånt om en omsiggribende racisme.

Han nævner nogle selvoplevede eksempler på uacceptabel adfærd. Uacceptabel adfærd er de ord jeg vil anvende, frem for racisme. For racisme er en omfattende anklage, hvor fordomme er et forhold som præger alle mennesker - også antiracister. Anti racisme, et begreb han får brugt flere gange i artiklen, så må tro han føler sig affilieret.

Jeg bor selv i en by med mange indvandrere. Jeg har kun en gang personligt oplevet at en indvandrer blev chikaneret.
Til gengæld har jeg oplevet mange gange at chikanen gik den anden vej. Kunne fodre svin med de gange jeg har hørt begrebet "luder", "luderland", fucking danskere osv.

At man kaster sig over et tilfældigt menneske, med chikane og truende adfærd, er fuldstændigt uacceptabelt, uanset om det er en indvandrer, rødhåret, handicappet, hjemløs, eller en gammel dame som samler flasker, eller hvad man nu er.

Der findes rigeligt med idioter som vil anlægge en sådan adfærd, når de er i flok og berusede, som regel blot i flok.

Det er dem HA kaldte sjakaler, og hvad man end synes om HA, er denne betegnelse noget mere rammende, end racister. IQ testede man dem, ville man sikkert også finde ud af, at man kan kalde dem lavintelligente.

Skribenten anerkender da også, at det er et mindretal, som er problemet:

De fordomme, der hersker blandt nogle af festivalgæsterne, bygger på flere ting, i mange tilfælde er det ren og skær uvidenhed. En uvidenhed, der ikke bliver udfordret af kampagner og får lov at stå uimodsagt – en uvidenhed, der ser problemer alene i etnisk og kulturel baggrund.

Selvfølgelig findes der også mennesker, der nærer et dybfølt had, mennesker der lever med den tanke, at andre på grund af etnicitet og kultur er mere eller mindre værd. Det er dog mit indtryk, at det er de færreste, der nærer dette dybtfølte had.
Så er det bare, hvorfor er det lige denne her intolerance som er så vigtig?

Hvorfor ikke den religiøse intolerance, hvor andre mennesker af anden tro, end ens egen, er mindre værd?
Hvorfor ikke fordomsfuldheden og intolerancen over for hjemløse? over for overvægtige? over for homoseksuelle? Over for folk, der bare ser mærkelige ud? - Ofte voldeligt udtrykt
Hvorfor ikke fordomsfuldheden over for kvinder, der klæder sig sommer-let?
Hvorfor ikke fordomsfuldheden over for danskere?
Hvorfor ikke intolerancen over for personer der er medlem af, eller stemmer på DF? Som "antiracister" gerne overfalder.

Nej, igen er dette et forsøg på at give særstatus til en speciel gruppe mennesker, fremfor at tackle problemet, ved at gøre sådan en uacceptabel adfærd strafbar i sig selv, uanset hvem den er rettet imod.3 kommentarer:

WilliamJansen sagde ...

Jamen, den kronik er jo bare åndssvag.

Nogen dumme stoddere opfører sig som dumme stoddere, og så er det pr. automatik et udtryk for racisme. Der er et 'missing link' i kronikørens argumentation.

...og på baggrund af 1-2-3 hændelser så generaliseres der om at Festivalen har et problem.

Hvis den argumentation er gyldig, så er der åbnet en ladeport til at hælde det størst tænkelige læs møg ned over vores etniske mindretal.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Nemlig! Som sagt har jeg dælme oplevet meget på den konto ved at bo i Århus, men indvandrere og min gamle bedstefar er blevet røvet tre gange og sparket mens han lå ned, men kun en gang har jeg oplevet, at en stakkels muslimsk kvinde blev chikaneret på grund af hendes burka.

Men folk går og griner af den gamle dame som tit samler flasker op i byen. Hun har sikkert også oplevet værre.

Det er dybt usympatisk med begge, men at racisme skulle være et særproblem, nej.

WilliamJansen sagde ...

http://ibyen.dk/fokus/roskildefestival/article753079.ece

Interessant perspektiv på racismen, selvom ham der kalder romaerne flaske-perkere går langt over min streg.