torsdag den 30. juli 2009

Demokratiet droppet i Afghanistan

Når man leder efter en exit strategi, må man hugge en tå og klippe en hæl. Jeg er nu ikke enig i denne strategi, ikke alt i livet kommer let, slet ikke demokrati.
Det er de samme mennesker som ikke er bekymret over islams demokrati resistens blandt indvandrerne her, faste værdier er stærkere end flydende, i Christopher Caldwells ord:

“When an insecure, malleable, relativistic culture” (Europe’s) “meets a culture that is anchored, confident, and strengthened by common doctrines” (Islam’s), “it is generally the former that changes to suit the latter.”De samme politikere som nu erklærer demokrati for en umulighed i Afghanistan:

. Ifølge regeringspartiet Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, bliver vi nødt til at »gradbøje« demokratiet, når vi eksempelvis forhandler om fred med Taleban. Og da præsident Barack Obama præsenterede sin nye fælles strategi for Afghanistan og Pakistan, nævnte han kun ordet 'demokrati' tre gange - og det var i forbindelse med Pakistan. USA er nemlig vendt tilbage til det helt oprindelige mål med at invadere Afghanistan: at besejre al-Qaeda.

»Vi er ikke i Afghanistan for at kontrollere landet og diktere dets fremtid. Vi er i Afghanistan for at konfrontere en fælles fjende, der truer USA, vores venner og vores allierede, samt Afghanistan og Pakistans folk, som har lidt mest under de voldelige ekstremister. Jeg vil have det amerikanske folk til at forstå, at vi har ét klart og fokuseret mål: at afskære, eliminere og besejre al-Qaeda i Pakistan og Afghanistan og forhindre, at de vender tilbage,« sagde Barack Obama på et pressemøde 27. marts.

Jeg tror både vi og Afghanerne på sigt kommer til at betale med langt mere blod, for den beslutning. For at slet ikke tale om, at Taleban udgør et problem i Pakistan også. Dette kommer til at styrke dem.
Peter Kurrild Klitgaard taler om vi har genfundet "peace in our time" mantraet, bøj og buk og stik hovedet i busken, så skal ondskaben nok forsvinde af sig selv, og da slet ikke føle sig som sejrherre, intet kan stoppe.
Husk at Osama Bin Laden faktisk fandt modet til at angribe USA, da USA trak sig ud af Somalia. Der fandt han ud af, at USA var en papirtiger, som ikke kunne klare at miste nogle soldater.

0 kommentarer: