lørdag den 25. juli 2009

Ikke med min datter

En absurd historie fra USA, som siges at have en anonym forsamling muslimer som slet ingen problemer giver, not so:

Familien til en 8-årig pige, som er blevet voldtaget af fire drenge mellem 9 og 14 år, har slået hånden af hende.

Familien kommer fra Liberia, men er bosiddende i USA, hvor voldtægten fandt sted. De fire drenge er også indvandrere fra Liberia.

Pigens familie vil ikke have hende tilbage fra de sociale myndigheder, som har taget sig af hende siden voldtægten, skriver BBC.

Familien mener, at pigen har bragt skam over dem.


Problemet med at importere dysfunktionelle kulturer, er at den dysfunktionelle kultur følger med i bagagen, det er absurd at formode, at de vil forandre sig særlig meget, blot fordi de kommer til vesten.

Disse mennesker kunne i teorien være andet end muslimer med jomfruelighed som ærestema, men da det er en ret udpræget adfærd at udstøde voldtagne kvinder i den muslimske verden, selv æresmyrde dem, ja i øvrigt hvis nogen husker det, så har der endda været tilfælde hvor en voldtagen kvinde er blevet dømt til døden ved stening for "hor". Så er der god grund til at formode de er muslimer, og uanset om det skulle vise sig de ikke er det, så er det et problem med en kultur, som Islam, som sætter jomfruelighed som et æresbegreb, vigtigere end kvindens skæbne, liv og tarv.

Og i øvrigt er det et problem i Danmark. Med det syn på tilværelsen, det er ikke for sjov unge muslimske kvinder valfarter til kirurger for at få genskabt deres jomfru hinde.

Udstødelse er ikke kun en af truslerne, døden er en anden mulighed:

Several thousand women a year are victims of honor killings. Numerous murders are ruled an accident, suicide, or family dispute, if they're reported at all. Police and government officials are often bribed to ignore crimes and hinder investigations. A woman beaten, burned, strangled, shot, or stabbed to death is often ruled a suicide, even when there are multiple wounds.
Many women are killed and buried in unmarked graves; their very existence is removed from community and clan records. The fact that so many murders go unreported is indicative of the status of women and the role of culture in fundamentalist Islamic countries.


12 kommentarer:

WilliamJansen sagde ...

Havd får dig til at være overbevist om at familien er muslimsk?

Voldtægt er så vidt jeg kan forstå (læs: google) et udbredt problem i Liberia, og kun 20% af befolkningen er muslimer.

Alligevel erklærer du at familien er muslimsk uden at præsentere dokumentation.

Forklaring udbedes.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

At man betragter det som vanærende at pigen er voldtaget, det er et træk man finder i muslimske lande.

Der ud over lyder navnet muslimsk.

WilliamJansen sagde ...

Den nonchalante måde du nævner familiens religion får det til at lyde som et dokumenteret faktum, og din argumentation svinger sig højst op til at kunne retfærdiggøre en løs formodning.

WilliamJansen sagde ...

Hvad er iøvrigt deres navn?

Jeg kan ikke se at det er offentliggjort nogen steder. Mainstream-medierne nævner det ihvertfald ikke.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Jeg ændrer det gerne, men det er en adfærd du ser tit i den muslimske verden, hvor en datter som ikke er jomfru, er nedværdigende og kan lede til æresmord i øvrigt, ikke blot udstødelse.

Det er ikke nonchalant, men i teorien kunne de være andre jomfru fikserede religiøse mennesker.

WilliamJansen sagde ...

...i teorien kunne de være andre jomfru fikserede religiøse mennesker.

Det kunne de søreme også være i praksis.

Problemet er at når du konstaterer uden at give dit ræsonnement, så fremstår det faktisk mere overbevisende end hvis du udsætter os for et argument. Du har så meget debat-kapital at 'når Thomas siger det', så går jeg ud fra at det er rigtigt. Hvis du derimod præsenterer et ræsonnement, så opfordrer dug mig til selvstændig stillingtagen til ræsonnementets gyldighed.

Hvis du blot havde skrevet 'jeg tror at de er muslimer fordi...' i det oprindelige indlæg, så var der intet at hoppe op på.

Anyway, har du familien muslimsk-klingende navn?

Thomas Bolding Hansen sagde ...

I en artikel har jeg set et muslimsk navn i forbindelse med hændelsen, men kan ikke finde den artikel igen. Jeg har brugt flere minutter, og det er der fanme ikke den store grund til.

Men pointen er stadig problemet i sig selv. Og det er et problem man ser i den muslimske kultur.

WilliamJansen sagde ...

Først skriver du at de er muslimer. Så erkender du at det ved du egentlig ikke, men deres navn er muslimsk. Nu erkender du at du ikke kender deres navn, men kan huske at der var et muslimsk-klingende navn 'i forbindelse med hændelsen'. Hvilken forbindelse skriver du intet om.

Der er fandeme tynd, og du burde vide bedre.

Jeg har brugt flere minutter, og det er der fanme ikke den store grund til.

Hvis jeg skal tage din blog seriøst som kilde til information (og ikke bare som en holdnings-blog som min), så skal du også tage din blog seriøst som kilde til information.

Jeg foreslår at du researcher videre.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Nej, WIlliam, jeg erkender ikke at jeg ikke har set noget muslimsk navn i forbindelsen, for det har jeg. Jeg kunne ikke finde den artikel igen.

Flueknepperiet gider jeg altså ikke. Jeg burde have ladet være en større post om forholdet til Jomfruer, og æresdrab med flere eksempler, i stedet for at tage afsæt i enkelttilfælde.

WilliamJansen sagde ...

Flueknepperiet gider jeg altså ikke.

Flueknepperi er et ord lidt lig 'racist' - man kan smide det i hovedet på modparten, hvis man vil bruger man det excessivt mister det enhver betydning.

Jeg tror ikke på din påstand om at familiens navn har været nævnt i en artikel. Jeg har svært ved at forestille mig at noget medie vil udlevere den detalje, når familien a) ikke har gjort noget kriminelt, b) pigen ikke ligefrem har gavn af det.

Jeg har bare svært ved at se det: ...og voldtægtsofrets navn var iøvrigt.

Problemet er at jeg plejede at gå til din blog med en tilgang ala 'hvis Thomas skriver det, så er det nok rigtigt...'. Nu bliver min fremtidige tilgang 'Hvis Thomas skriver det, hvem ved om det holder...'

...og så forcerer du mig ud i at researche dine indlæg, hvis jeg skal bruge dem til noget.

Det er fint nok for en holdningsblog, men det er problematisk for en formidlingsblog.

WilliamJansen sagde ...

...jeg erkender ikke at jeg ikke har set noget muslimsk navn i forbindelsen, for det har jeg.

WJ: Jeg har aldrig påstået at du har erkendt at du ikke har set noget muslimsk navn i forbindelsen.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Gør som du lyster, jeg foretrækker når folk tænker selv og tjekker tingene selv, så går erkendelsen dybere.

Jeg bruger allerede rigeligt med tid på min blog, specielt når jeg skriver poster baseret på noget jeg selv regner mig frem til, fordi ingen andre gør det.

Men min blog er også en holdnings blog, hvor holdninger og kommentarer tit bliver fyret af med udgangspunkt i et eksempel.

Så mindre detaljer hvad angår småfejl, hår i suppen, komma og stavefejl må man altså leve med.

jeg skriver til mennesker som godt kan skelne barnet fra badevandet.