mandag den 27. juli 2009

De frelste skarer i moderne variant

Politiken i dag har fundet et stort moderne problem:

"Siden rygeloven blev indført for to år siden, har Lejernes Landsorganisation (LLO) fået langt flere klager fra lejere, der ikke vil tolerere tobaksdunst i deres bolig.

»For ganske få år siden oplevede vi ingen henvendelser om den slags«, siger cheføkonom i LLO, Jesper Larsen.

Også Kræftens Bekæmpelse og Statens Byggeforskningsinstitut får et stigende antal henvendelser fra bekymrede borgere, der er bange for, at naborøgen er sundhedsskadelig. Og bekymringen er berettiget, siger Inge Haunstrup Clemmensen fra Kræftens Bekæmpelse. For når man kan lugte røgen, så er der tale om passiv rygning, som er sundhedsskadelig.

LÆS OGSÅ Gennembrud i kampen mod tobakken

Samtidig påvirker passiv røg mange mennesker psykisk, siger Inge Haunstrup Clemmensen:

»Folk er ulykkelige og frustrerede, fordi de ikke kan gøre noget ved det. Det er stressende at få sygdomsfremkaldende partikler ind i lejligheden«.

Prøver at tætne panelerne
Kreativiteten er stor, når beboerne forsøger at undgå naboens røg, der siver op gennem gulvbrædderne, etageadskillelser, trappeopgange og ventilationsskakte.

De prøver at tætne panelerne med fugemasse og silikone og lufter konstant ud, men det er svært, og nogle vælger at flytte, siger Inge Haunstrup Clemmensen.

»Beboerne er virkelig på herrens mark. En femtedel af ventilationsluften i en lejlighed kommer fra underboen og halvdelen fra trappeopgangen«, siger hun.

Problemet har også ført til mærkbart flere henvendelser til Statens Byggeforskningsinstitut, bekræfter seniorforsker Lars Gunnarsen."


Jeg anbefaler at simpelthen flytte ud af storbyen. Langt væk fra rygere, farlig dieselos og brændeovne som står for landets ubetinget største andel af partikelforurening.

Alternativt kan man gå amok på rygere og gøre dem hjemløse.

Har man først fået næse for et problem, så er det jo svært at slå ud af sindet.

Røgen påvirker mange mennesker psykisk som der står i artiklen, bedre kan det ikke siges.
Fysisk, tja, og sammenlignet med den som ryger. Næppe mere end trafikken, kakkelovnene og hvad der nu ellers følger med det frygtelige forhold, at der eksisterer andre mennesker i verden.

0 kommentarer: