søndag den 5. juli 2009

Argh - må vi være her

Om kønspræferencer hos adoptivforældre - af Lennart Kill:

"Feminister fremfører ofte den påstand, at vi også her i vesten værdsætter drenge højere end piger og mænd højere end kvinder. Bogen Lige meget værd, som udkom for et års tid siden, indeholdt også den påstand.

Er der hold i påstanden?

Så vidt jeg kan vurdere, er der ikke. Om noget, forholder det sig præcist omvendt.

Det man værdsætter mest, er det man passer bedst på og ønsker sig mest. I dag offentliggjordes en undersøgelse af adoptivforældres præferencer i børn.

Både heteroseksulle og homoseksuelle par har en præference for pigebørn. Heteroseksuelle mænd, er dem, der er tættest på at være kønsneutrale i deres præferencer, men selv hos dem ser man en en forskydning i præference hen imod at foretrække piger."

Det er der ikke noget fordækt i. Altså at man har en præference for pigebørn. Drengebørn er jo sværere at styre, de laver drengestreger, ulykker og det som er værre.

Men det er til gengæld efterhånden fuldstændig gak, gak, at tale om et maskulint domineret samfund. Jovist findes der stadigvæk mange maskuline dinosaurer på direktionsgangene.
Men det er der primært to årsager til. Et, der findes flere superintelligente mænd, end kvinder.
To, selv om kvinder i dag fylder mest i det videregående uddannelsessystem, så har det ikke altid været sådan, man kan ikke forvente at nyuddannede unge mennesker, med det samme skal stige til tops i det private erhvervsliv, eller andre steder, hverken mænd eller kvinder. Det hjælper at være omkring 50 år gammel, lidt mere erfaren og mindre grøn bag ørene, og havde overstået ungdommen på alle måder, for kvindernes vedkommende inklusive barsel.

Men samfundet i dag er i dag næppe domineret af det maskuline. Det gælder det politiske liv, det gælder det kommercielle. Det gælder undervisning, pædagogik og opdragelse.
Det forholder sig nærmere omvendt - feminismen har sejret af helvede til, dog uden at tænke på konsekvenserne.

Hvis vi tager skolefamilielivet, skolen, hvem er det som skal laves om, og hvem er det som er problemet? Det er de små uvorne drenge i skolen, som ikke kan sidde stille. Det er manden, som ikke laver noget derhjemme og ikke er god til at lytte. Oven i købet samtidigt med at han glemmer at putte osten i køleskabet.
Hvem er det som skal laves om, er det manden eller kvinden? Hvem dominerer "lave om" positionen?

Og konsekvenserne? Manglende læring, manglende disciplin, manglende konsekvens for at slet ikke at tale om usunde måder at være mænd på. Vold, tatoveringer, kamphunde, ansvarsløshed og andet platmacho.

Det forstærker så troen på at maskulinitet er farlig, hvor det er egentlig er sagen, at maskulinitet er en biologisk konfigurering, og det kræver sunde mænd, at skabe andre sunde mænd. At forsøge at opdrage feminint, efterlader de unge mænd, til at selv definere udslaget af deres maskuline biologi.

For at slet ikke tale om øvrige konsekvenser ud i offentligt forbrug, dårligere skoler. Osv.

0 kommentarer: