mandag den 13. juli 2009

Nogle er mere minoriteter end andre

Så har folkedybet talt:

Et flertal af befolkningen mener, at det er en god idé at forhøje skatten for de personer, der tjener mere end en million kroner om året. Det viser en meningsmåling, som Capacent har lavet for TV Avisen.

61 procent af de adspurgte siger, at de enten er "meget enig" eller "enig" i, at de rige skal en ekstra tur over skattefars knæ.

S og SF i medvind
Målingen er dermed vand på Socialdemokraternes og SF's mølle. I sidste uge slog de to partier nemlig atter pjalterne sammen - denne gange med et forslag om, at alle danskere med en indkomst over én million kroner skal betale fem procent ekstra i skat af alt, hvad de tjener ud over den første million.

Man skærer ikke den gren over, man selv sidder på. Sådan hedder ordsproget. Men når vi taler velfærdspolitik er det et helt andet princip.

Der synes flertallet nemlig, at man skal skære den gren over man sidder på, eller i hvert fald skære godt og grundigt i den.

For de rige har jo mange penge, og selv om de er en minoritet, må man gerne forfølge dem.

Selv om de koster færre penge for systemet, i kraft af at de lever sundere osv. Skal de alligevel betale mere.

Så er det man skal spørge sig selv om konsekvenserne?

Hvis vi satte skatten op, ville mange af dem monstro ikke foretrække at bo i Spanien, der er varmere og skattevæsenet er ikke helt så grådigt. De kan betale mange flybilletter for de fem procent.
Her er der i hvert fald ingen dynamiske effekter at hente.

0 kommentarer: