fredag den 14. august 2009

Palle Sørensen er fortid

Så skete det. Som det forlængst er sket i Sverige og Frankrig, hvor politiet endda bliver lokket i direkte baghold.

Der er blevet skudt efter politiet. Pøbelen som laver disse optøjer skelner ikke til sandhedsværdien af den historie, som udløser optøjerne, et rygte er nok og hundredtal melder sig med trusler, stenkast, og nu skyderier.

Det er magtdemonstration og formålet er ikke så meget, at protestere, som at sige her bestemmer vi.

Det er afpresning, trusler, på et højere plan. Rettet mod selve samfundet, fremfor mod individer.

Så finder man på konspirationsteorier, for at retfærdiggøre dette, og nyder magten, at politiet bakker, hvilket kun kalder på mere ballade, for det er en sejr for afpresningen og trusselkulturen.

En ung muslims ord fra Vollsmose er værdige til at tale for sig selv:

"- Det så skræmmende ud. På en anden måde var det sjovt, fordi politiet var bange og ikke kunne stå ansigt til ansigt med dem, som lavede balladen. Politiet flygtede, fortæller Said Hassan."
Ja, hvilken fryd det er, når pøblen med de mest vidtgående afpresningsmetoder bestemmer.

Så kommere konspirationsteorierne, retfærdiggørelsen:

- Det var for at skjule det, som skete i København. Når det her kommer på tv, så vil det fylde lidt mindre det, der skete i København.
Så konsekvenserne:

"det kan være man bliver nødt til at gå ind i forskellige polititaktiske overvejelser, som for eksempel at sende flere politifolk samlet ud i sådan nogle områder som Vollsmose, siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet."
Med domstole og ghettoer, fodboldkampe, autonome uroligheder, som alle kræver massiv mandsopdækning, er der vel ikke noget at sige til, at politiet ikke har tid til småting, såsom hustruvold, med en eufemisme kaldet husspetakler, og så meget andet.

Mon ikke folketinget burde overveje en fordobling af politistyrken, for at følge med det øgede arbejdspres og i øvrigt give dem en bedre løn, for alt det de efterhånden skal stå model til.

Formanden for de fynske betjente kommer med denne melding:

- Indtil nu er vi gået i dybden med vores opgaver. Vi har opsøgt familer og forsøgt at hjælpe, men i fremtiden kan det godt være, at vi lader 2+2 være 4.

- Det virker nemlig som om, at nogle i Vollsmose bevidst vil en voldelig optrapning af situationen, siger Steffen Daugaard.

0 kommentarer: