tirsdag den 18. august 2009

Løn som fortjent?

På Vesterbro er man godt og grundigt træt af politiet:

»Flyt på landet, hvis du ikke kan klare mosten,« og »Sæt dit kryds et andet sted til næste valg.« Sådan har politiet svaret Mette Buch, når hun klager over den åbenlyse narkohandel på sit dørtrin på hjørnet af Helgolandsgade og Istedgade i København. Flere andre beboere i området har fået lignende beskeder.

Selv om 10-25 narkohandlere konstant og åbenlyst sælger kokain på åben gade, anholdte politiet i juli måned kun otte pushere i området.

Sådan lyder apatisk macho retorik i en offentlig sektor, hvor man skal i bogstavligste forstand skal stå for skud. Altså mellem det, at man skal tømme alle politistationer i land og rige, for at holde styr på autonome og andre holigans. Eller mandsopdække retssale med flere mand, fordi, fordi, fordi, politiet og den offentlige medarbejder i dag er noget man truer og råber efter, uden det har konsekvenser. Fordi, fordi, anarki er gået på mode, og politibetjente forventer man er en slags overmennesker, der holder hovedet koldt, når man kaster brosten efter dem og generer dem ihærdigt.

Politiet har travlt. Guderne må vide, hvad de skal se og opleve på en almindelig dag i anarkiet?

Jeg misunder dem ikke. Og slet ikke deres løn. Mange uddannede sidder og hygger sig med et spændende arbejde, for en langt højere løn.

Nu har de offentlige medarbejdere fået en klækkelig lønforhøjelse, som knapt nok dækker det de er bagud. Men politibetjentene har ikke fået så meget som sygeplejerskerne:

Tallene viser en lønstigning på i alt 7,4 procent for sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, lærere og pædagoger på et år. Politifolk og andre statsansatte har fået 4,6 procent mere i årets 2. kvartal sammenlignet med samme periode 2008.
Var der noget med at kvindefag er lavt lønnede? Er politifaget et kvindefag?

En politibetjent tjener:

Aflønning af politibetjente ved fastansættelsen efter 3 år

Stedtillægsområde
II: 23.679,58,-
III: 24.038,50,-
IV: 24.287,00,-
V: 24.645,83,-
VI: 24.894,25,-


Aflønning af politiassistent med 10 års anciennitet

Stedtillægsområde
II: 25.318,-
III: 25.593,67,-
IV: 25.784,33,-
V: 26.059,75.-
VI: 26.250,33


Arbejde uden for normal arbejdstid

For arbejde i tidsrummet kl. 17.00 – kl. 06.00 ydes et tillæg på 25% af timelønnen.

En sygeplejerske, tjener:

Gennemsnitlig
månedsløn

Grundløn og
faste tillæg

Genetillæg

Månedsløn
før pension

Sygeplejerske med
0 - 1 års erfaring

21.266

2.750

24.061

Sygeplejerske med
9 - 10 års erfaring

26.691

2.750

29.441


Yep, sikke en ligestilling.

Begge former for arbejde er hårdt. Begge funktioner er vitale for vort samfund.
Såmænd om ikke at 25 procent af sygeplejerskerne må leve med trusler om året, og 17 procent oplever fysisk vold i løbet af et år. Anarki og trusselskultur mig her og der.

Hvad en politibetjents hverdag består af, det må guderne vide. Men positive møder er der nok ikke så mange af, givet klientellet.

Med alle de anarkister - både dem som kalder sig det og opfører sig sådan - vi skal holde styr på, ghettoer som skal overvåges, forbrydelser forhindres og opklares, retssale som skal mandsopdækkes, får vi brug for flere betjente i fremtiden.
Det er ikke lønnen og hyggen der lokker.

Og der mangler allerede betjente, og en stor andel er på vej til pension.

Endnu et ligkistesøm i samfundets udvikling. I det mindste er det en uddannelse, hvor man ikke skal på SU, men får løn under forløbet. Hvis ikke, var der nok mangel på ansøgere.

0 kommentarer: