søndag den 30. august 2009

Dem der kan klumme

Nu er klummen en af mine absolutte yndlingsgenrer, en genre som de færreste klummeskribenter formår at gøre interessant hver gang. En god klummeskriver som Ulrik Høi, eller Kastholm Hansen er simpelthen guld værd.

Nu har en ny, synes jeg, interessant klummeskriver meldt sig på den, igen igen, Berlingske bane. Det pynter på tantes Agathes foretrukne, selv om Groft Sagt er blevet udsat for meningsudrensning.

Både sprogligt og indholdsmæssigt, er "Karrierekvindens", Anne Sophia Hermansens, klummer særdeles interessante. Overskriften på den sidste (Vi elsker Religion), er dog ikke specielt opfindsom, eller sexet. Men det forhold gør selve klummen op med.

Lidt citater fra klummen, som går udover det typiske klicheplan:

"Shopper lystigt rundt i mit ansigts protestantiske sved..."
"Det er næppe forkert at skrive, at vi ikke tager vores liv alvorligt nok, hvis vi tror på sådan en gang junk og derangeret doven-liberalisme..."
"Filosoferer han og aftegner et billede af en absurd selvudviklings- og egoisme-kultur, behængt med religiøs kitsch og drevet af mistænkelige charterholdninger til etik og moral..."
"Men som kvinde kan jeg ikke lade være med at tænke, at udviklingen er kultursejr til puddelmanden. Og at mænd på selvudviklings-speed er lidt ligesom mænd, der ikke spiser kød, usexet..."
Læs det hele på Berlingeren:

Jeg kommer til at grine over "puddelmanden" resten af dagen. Det er godt nok et "right hook" udtryk.

Klummekongen over alle klummekonger, er nu stadig Ulrik Høi.

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi er flere som kan skrive langt bedre klummer end gimpen her, men at få klummeplads er jo mest et spørgsmål om ikke at støde de forkerte alt for meget.