mandag den 24. august 2009

Medie monopoler exit

Ikke kun det skrevne medie presses i dag af internettet. På internettet kan man faktisk også se tv.

Og det ganske gratis, modsat DR som det forventes man skal finansiere med over 2000 kroner om året, uden at i øvrigt nødvendigvis se så meget som en dags fjernsyn af DRs sendeflade.

Er man ikke til soaps, reality, thriller, drama, komedie, romantiske film, eller krimiserier, superligakampe og alt i den dur, så er TV godt nok en kedelig oplevelse.

Men der findes jo så andre muligheder. Nemlig nettet. Ikke alene findes der You Tube - video on demand med alt mellem himmel og jord.

Der findes også dette site, som linker til langt over tusind forskellige tv kanaler, ofte live streams, hvor man kan se lidt af hvert og følge med i hvad der er in i Asien, Sydamerika og faktisk stort set hele jorden.

Personligt holder jeg af GOL tv, fra Argentina. Hvilket andet land kunne finde på at have en tv kanal som er dedikeret til fodbold? Som også sender europæiske kampe, fra Premier League, Bundes Ligaen og La Liga og i øvrigt med engelske kommentatorer.
Dog at høre sydamerikanske kommentatorere skrige Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllll er også guld værd.

Men mulighederne er mange, kvaliteten ikke altid lige høj, men kan være det, såvel som ubrugelig. En kanal som Wild Life Channel er dog i ganske god sendekvalitet, omend man skal være noget at fuglenørd for at nyde sendefladen, eller i et modus, hvor man har lyst til at se på pausefisk. Programmerne er ikke helt så prof.

Men noget som er rigtig spændende, er de mange universitets kanaler fra amerikanske universiteter.

Ligeledes er der mulighed for nyheder på alle de sprog man nu kan forstå. For at slet ikke tale om man kan få afklaret hvilken musik de lytter til i andre lande, samt i øvrigt finde musikkanaler dedikeret til bestemte genrer. Skal dine festgæster for eksempel til at gå hjem, uden at de selv ved det endnu, så findes der en Bollywood musik kanal du kan "underholde" dem med.
Ellers er kanalen Classic FM TV virkeligt anbefalelsesværdig, for dem som gerne vil høre popklassisk - hvilket vil sige klassisk musik i moderne fortolkninger - kvaliteten er rigtig god.

En kanal dedikeret til kampsport er der sandelig også.

Film er der lidt af, men naturligvis ikke de store og nye film, ikke det helt vilde.

Et andet site med live streaming tv dedikeret til sport, er dette her


0 kommentarer: