mandag den 17. august 2009

Den omvendte racisme

Peter Laugesen i Information under titlen "Danmark, du lille onde land":

Men hvis der er tale om »professionelle voldsmænd« i den her sag, må det være de politibetjente, der tæskede løs på siddende demonstranter, og deres bebrillede anfører, der forklarede folket, at hvis man sætter sig i vejen for busserne, må man ligesom være klar over, at man kan blive flyttet.

Jo da, men der er andre måder at flytte folk på.

Og dagen efter det modbydelige skuespil kunne man så oven i købet høre regeringens udspil i sagen om kamphundene. Alle hvalpe uden stamtavle skal slås ihjel, så man forhindrer spredning af kamphundenes gener.

Total indavl vil i det lange løb føre til savlende degenereret åndssløvhed, og det er måske den, der har ramt dette lille indavlede, bajersvingende kolonihavefolk.


Og man skal jo som sagt ikke generalisere eller dæmonisere, men hvordan skal man så forklare en af kommentarene til Laugesens artikel?

Et land kan ikke være ondt. Mennesker kan være onde.

Danskere er små, selvoptagne, onde mennesker !


Og endnu et eksempel, der driver af dobbeltmoral:

Charlotte Harder Abonnent siger:

Hvor er jeg glad for denne artikel!

Jeg kan frygte for demokratiets fremtid, når politikere synes det er et problem, at befolkningen ytrer deres utilfredshed ved demonstration! Når de forsøger at afholde folk væk ved at kalde dem ekstremister, autonome og og lignende. Som da Fogh kom til at kalde familiefædre og mødre for ballademagere. Det er uhyggelig manipulation i mine øjne og man kan frygte at mange falder for det.

De stakkels uskyldige mennesker, som aldrig anvender vold og andre udemokratiske midler, som slet, slet ikke forsøger af afholde andre mennesker fra deres demokratiske ret, med vold og trusler. Som gerne kalder almindelige mennesker for onde og racistiske, som gerne bruger ord som umenneskelige, om deres medmennesker.

Vi nok gøre os klart, at vi bor nok i det samme land, men vi lever bestemt ikke i den samme verden.
Man siger at islamismen ikke er nogen trussel, her på disse breddegrader, fordi muslimerne er splittede og står ikke sammen.

Men ikke nær så splittede som os. Fra venstre til højre, er der en afgrund af ideologisk forskel. Muslimerne har et fællesideologisk grundlag som kan samle dem. Det har vi ikke.

4 kommentarer:

Morten - - - sagde ...

Hvad er "omvendt racisme" ?

Udtrykket blev forsigtigt brugt i 80'erne af folk, der ville påpege, at muslimer også stundom udviste diskriminerende adfærd. Men kom de ikke til at sige det modsatte af det, de ville sige ?

For det modsatte af racisme er vel ikke racisme ?

Mener I "omvendt racisme" ? For så definer det lige.

Personligt synes jeg nemlig mere, det ligner racisme, end dets modsætning ...

- - -

WilliamJansen sagde ...

Et forsøg på en definition:

Omvendt racisme = hadet til egen race

Det er da lidt omvendt, ik'?

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Korrekt Morten, Jeg burde have valgt at kalde det politisk korrektHAD, hvilket det drejer sig om.

Men det drejer sig om man godt må defamere sine egne, sin egen kultur, på en måde som man ville blive vildt forarget over, hvis man gjorde det samme med Islam.

Som Shabana Rehman, der truer med at sætte ild til koranen. Hvis det havde været en bog af Mogens Camre, havde folk klappet og jublet, angiveligt selv hvis det var Mogens Camre himself, der blev brændt.

Had er had.

Morten - - - sagde ...

Det er blevet påpeget på underholdende vis et par gange her på Nettet, at begrebet "vi danskere" sjældent omfatter brugeren af begrebet selv :)

- - -