mandag den 7. december 2009

Og nu til demografigate (vigtige updates)

Det glade budskab folder sig ud her i juletiden, nu "viser" det sig igen, at fertilitet hos ikke-vestlige indvandrere falder:

15 år senere har de to grupper nærmet sig hinanden. De oprindeligt danske kvinder føder lidt flere børn og får i gennemsnit 1,82, mens kvinder fra ikke-vestlige lande får langt færre end før, nemlig 2,11 barn i gennemsnit, skriver Politiken.


Af en eller anden grund føler talskvinden fra Danmark Statistik sig nødsaget til at messe:

Der er simpelthen en integrationsproces i gang, som får indvandrerne til at ligne danskere mere og mere. Det er et ganske almindeligt fænomen, at et mindretal vil blive påvirket af flertallets normer og måde at leve på, siger cand.scient.soc. Anna Qvist, som er fuldmægtig i Danmarks Statistik.
Hvor får hun dog det behov fra - nogle bud? M ordet?
Mantraet er i hvert fald pakket og klart til at blive messet i kor, sammen med alle de andre mantraer: Såsom "volden stiger ikke", "der er konsensus om at den globale opvarmning er menneskeskabt".
Hvis man gentager en løgn ofte nok, bliver den jo til sandhed og Goebbel på det plan er et lige så stort hit på den politiserende venstrefløj og den øvrige politiskkorrekthed paralyserede værdifløj, som han var i propagandaministeriet i Tyskland.
Og koret skal nok stemme i med endeløse repetitioner af mantraet.

Hvad synes jeg om den forklaringsmodel? Jeg synes den er til et 0 i karakter, her er hvorfor:

Når man regner med fertilitet per kvinde, så tager man naturligvis udgangspunkt i antallet af kvinder mellem 15-49 år bosiddende i Danmark og projicerer deres årlige fødselsrate ud på et helt liv.

Det vil sige, at hvis der kom en masse unge kvinder fra ikke-vestlige lande til Danmark, for at studere, arbejde som læger, sygeplejersker, aupair piger og hvad de nu gør - altså ikke nødvendigvis for at stifte familie - og i øvrigt fra lande, hvor man ikke får mange børn. Så vil det naturligvis sænke den samlede fertilitet for ikke-vestlige indvandrere.
Hvad det ikke nødvendigvis betyder, er at MUSLIMSKE indvandrere, er ophørt med at føde 1,7 gange flere børn, end os og er blevet integreret.

Så er der kommet flere kvinder til fra lande som Filipinerne, Thailand, Rusland, Ukraine, Estland, Indien? osv. KLART JA!

Her er tallene for væksten i indvandrerkvinder mellem 15-49 fra udvalgte lande, på bare få af de seneste år - 2006-2009:


Ukraine - fra 1239 til 2259

Filippinerne - fra 3100 til 5210

Indien - fra 813 til 1315

Kina - fra 3233 til 3920

Thailand - fra 4685 til 5462


Så når antallet af kvinder, som ikke kommer for at få børn, men for at arbejde, eller studere, stiger. Så er det sandelig et mysterium at fertiliteten falder, hva? og det kan naturligvis kun skyldes integration og at indvandrerne bliver som os!

Statistikken er denne her - KRBEF3 )

Er der nogen oplagt forklaring på, hvorfor fertiliteten falder "kraftigt"? Så er det ovenstående, og alt i alt, er den alligevel ikke faldet med andet end 0,11 de sidste år! Det er slet ikke noget stort fald - trods den store vækst i unge ikke-vestlige kvinder, som kommer af andre årsager, end for at stifte familie.

P.S.

De lovede tidligere på Danmarks Statistiks hjemmeside. at rapporten Indvandrere i Danmark 2009 ville udkommer i August måned. Kiggede lige hvor den blev af, og nu står der slet ikke noget om hvornår næste udkommer. Spørgsmålet er om vi får tal for fødsler per national herkomst at se igen?
Hvis ikke, så må jeg selv betale for at få hentet disse tal hos Danmarks statistik og det gør jeg gerne, så jeg løbende kan følge med.

Updatens karakter: Jeg må krybe til korset og tilstå, at jeg selv dumpede med makværk. Det hastværk der prægede denne post førte til to fejl.
I første omgang regnede jeg med Indvandrere og efterkommere, men siden vi taler om indvandrer fertilitet har efterkommerne ikke noget at gøre i regnskabet.
I anden omgang regnede jeg mænd med og glemte at isolere kvinder.
Det gik lidt for hurtigt, glem de første tal, det er rettet nu.

Update 2: JensH på Snaphanen kunne huske at for et år tids siden, hed det sig at:


Mens kvinder fra ikke-vestlige lande for 14 år siden fødte 3,41 børn i gennemsnit, bliver den samme gruppe i 2007 kun mor til knap to børn. Tæt på det danske gennemsnit på 1,85 børn pr. kvinde.

Altså endnu færre, end de 2,11 nu - så det er slet ikke faldet, men faktisk steget. At specielt tyrkerne og pakistanere, har fundet huller i 24 årsreglen.
Blandt Pakistanerne kommer der faktisk dobbelt så mange ind, som i 2001.

Det samtidigt med at flere aupair piger og flere udenlandske prostituerede, studerende og øvrige arbejdende kommer til Danmark. Altså kvinder som absolut ikke kommer for at få børn.

3 kommentarer:

WilliamJansen sagde ...

Pssst.... Litauen er et EU-land, og de indgår følgeligt ikke blandt de ikke-vestlige lande.

Derudover glimragende arbejde, som sædvanlig.

Århusianer sagde ...

Hej Thomas

Er du sikker på at udenlandske studerende og mennesker der kommer for at arbejde i kortere tid tæller med som indvandrere? Jeg kan desværre ikke finde frem til definitionen selv. Drejer det sig udelukkende om opholdstilladelse?

Dernæst, hvorfor er 0,11 ikke meget? Det svarer da til en udligning over et par generationer, og faldet siden 1993 er da markant.

Estland tæller vist nok med som vestligt land så vidt jeg husker.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Bosiddende i Danmark står der i den definition jeg linker.
Og den statistik med befolkningstallet arbejder med indvandrere. Vi har for så vidt kun de 5 kategorier, Danskere, indvandrere og efterkommere fra henholdsvis vestlige / ikke-vestlige lande.
Er der per første januar 30.0000 polakker for at arbejde her tre måneder, bliver de regnet med.

Men jeg burde måske ringe og undersøge det, for at dobbelttjekke om der er nogle forbehold.