fredag den 18. december 2009

Demografi i kort format

Der er en udbredt skepsis omkring og en manglende forståelse for demografi - aka muslimernes mulighed for at få flertal.

Nu fik jeg leveret en længere smøre, i kommentarfeltet til min tidligere post, som de færreste nok får læst.

Så jeg vil her opsummere nogle hovedpointer.

1. Vi er selv en skrumpende befolkning. 1,8 barn per kvinde er ikke nok til at opretholde befolkningsantallet.
Etniske danskere udgør i dag omkring 4,9 millioner af befolkningen i Danmark. Med kun 1,8 barn vil vi skrumpe til lidt under 4 millioner de næste 100 år. Videre til lidt omkring 3,1 millioner de følgende 100 år .
Et endnu mere alvorligt skrumpepunkt er Italiens og Spaniens, under 1,3 barn. De vil reducere deres befolkning til 25 procent af den nuværende, i løbet af et århundrede.

2. Alt over 2 barn er et voksepunkt. Jeg ved godt, man siger 2,1 børn. Men med så lav børnedødelighed vi har og høj gennemsnitslevealder, er alt over 2 børn et voksepunkt.

3. Alt over 2,5 børn er et væsentligt voksepunkt - ved 2,5 børn per kvinde i gennemsnit vil muslimer "kun" udgøre omkring over 30 procent af den danske befolkning om 200 år. Det er så vel at bemærke med den utopiske forudsætning, at vi ikke får nyindvandring, men også under forudsætning af, at vi selv skrumper som nu.

For at tage en ekstrem, hvis somalierne og palæstinenserne fortsætter med den vækst og og fødselsrate de har haft på det seneste, så kan de alene blive flere end os, før der er gået to århundreder. Det lyder utroligt, men prøv selv at gange et antal som 40.000 med en 2,5 procent årlig vækstrate op til 190 gange. (*)
Allerede ved 3 barn per kvinde vil det være en smal sag, at blive muslimsk flertal i Danmark i den sidste del af næste århundrede - forudsat altså - vi ikke ophører med at skrumpe. Skulle vi selv nå op over 2 børn per kvinde, er det en helt anden sag.
Selv om deres fertilitet og vækstrate skulle falde, er der 200.000 andre muslimer i Danmark, som kan supplere den grundgruppe.
Pointen er stadig en mindretalsgruppe, som holder fast i høj fertilitet, kan let blive flertal - det tager mange generationer og eksponentielle kraftspring, men det er fuldt muligt og et matematisk faktum.

Som en supplerende beregning, så er der 4884 somaliske kvinder i Danmark alene mellem 0-25 år. Somaliske kvinder ligger over 4,2 børn per kvinde.
Hvis vi antager at de og deres efterkommere vil føde 4 barn per kvinde og de to er piger.

Så vil generationsleddene 6 og 7 og 8, som næsten alle vil være i live om de cirka 200+ år, det vil tage at nå til ottende led, udgøre tilsammen næsten 3,3 millioner mennesker, både mænd og kvinder.
En kvinde lig med to døtre og to drenge, de to døtre lig med fire døtre og fire drenge, de fire lig med otte døtre og otte drenge og så fremdeles.

Hvis det var 2 børn per kvinde, ville ottende led stadig udgøre 4884 kvinder. Så stor er forskellen.

Hvis en dansker med 1,8 barn, altså 0,9 kvinde - så 2336 kvinder i ottende led..

4. Ovenstående kan ske helt uden nyindvandring. Det er dog utopisk, at vi ikke skulle få en sådan, eftersom den er årligt pågående. Selv et gennemsnit så lavt som 3000 om året vil blive til 300.000 på et århundrede, for at slet ikke at glemme at det kan opnåes på tyve år med 15.000 indvandrede om året.
Det ville forrykke balancen markant og accelerere den dags fremkomst, hvor Danmark har muslimsk flertal, betragteligt. Hvis vi fik en sådan en stor indvandring på lyntid og i øvrigt gøre 2,5 børn rigeligt til flertal, allerede i næste århundrede.
Sker det omvendt dryp efter dryp over et århundrede, vil effekten naturligvis være langsommere i effekt, men ikke fraværende.

Sådan ser det demografiske perspektiv ud, kort sagt.(*) I excel, eller den gratis OpenOffice, skriver du simpelthen formlen: =sum(40000*1,025) i det første felt. (A1)

I næste felt (A2) skriver du =sum( Markere så de 41000 i feltet A1 - skriver så *1,025)

Formlen kommer så til at se sådan her ud: =sum(A1*1,025)

I feltet A3 gør du følgende: =sum(A2*1,025) Altså markerer nu A2 i stedet for A1

Herefter kan du markere andet og tredje felt (A2 og A3) og "trække" så mange gentagelser af beregningen du vil nedad, her vil 190 være et godt tal at trække den ned til.
Det gør du ved at udover at markere, så trække musen ned over det nedre hjørne af feltet A3.
Når et et plus symbol fremstår, betyder det at du kan gentage beregningen ad infinitum.

Selv om personerne fra de første lad os sige 120 år, vil være døde og borte, så vil dem fra de sidste 70 år hovedsaglig være i live. Altså af de 4,36 millioner som det bliver totalt vil omkring 3,5 millioner være i live.

Hvis det er svært at kapere med fantasien, så prøv med matematikken!

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej

har lige set foelgende i kommentarsporet paa demographymatters:

http://www.bankisrael.gov.il/deptdata/mehkar/papers/dp0913e.pdf

mvh
bl

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Nemlig og man skal ikke underkende "loft over kontant hjælps" indflydelse på at demografien hos muslimer er faldet de seneste år.

Ligeledes er Frankrigs børnevenlige system, som gør at mange af immigranterne ligger over 3 børn per kvinde. Højere end i deres hjemland.

raapil sagde ...

Men det ku' stadig være interessant at se, hvor høj de tyrkiske indvandreres fertilitet var i 1970erne.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Den var da helt sikkert højere, til eksempel var der kun 2425 tyrkiske indvandrerkvinder mellem 18-42 i 1980, men året efter var efterkommerne steget med 541.

Når familier lige er blevet genforenet efter nogle års adskillelse bliver der gået godt til den.

Det samme kan man sige om pakistanerne, de har været her lige så længe. Deres fertilitet per kvinde er så kun faldet til 2,8.

Kigger du på fertiliteten i England falder den også meget i begyndelsen, men falder kun langsomt derefter.

Er glasset halvt fuldt eller halvt tomt? Der er lang vej for mange muslimske grupper før de er godt nede under 2,5 barn per kvinde.

Væksten i efterkommere er stadig høj, selv om mange af de børn som netop tyrkere og pakistanere føder ikke tæller som efterkommere.
Fordi i det øjeblik den ene part, eller begge er født i Danmark og har dansk statsborgerskab, så tæller deres børn ikke som efterkommere.

Og det gælder potentielt for over 10.000 tyrkiske og Pakistanske efterkommere født før 1990, som er i gang med at føde nu, eller snart gør det.

Det skal dog siges, at af efterkommerne har kun 2/3 del statsborgerskab i Danmark.

Unknown sagde ...

Ja Somalier og "andre" formerer sig hurtigere end "Hvide".

Men de dør også af sult og sygdomme.
Der er snart ikke plads til flere mennesker på jorden selv om vi rydder al skov til produktion af fødevare. Og - tro mig - det bliver IKKE de "sorte" der overlever. Når det globale økologiske system bryder sammen, er det de "hvide" der overlever. Selv "landbruget" bliver ikke ved med at sende fødevare til "andre", når de dyrkbare områder skrumper ind

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Socialisterne kommer virkelig til at blive dyre for specielt de svage.

Det er skæbnens lunefulde ironi.

Men de har så grundigt oplært afrika i at alt var primært vores skyld og vi burde sende dem flere penge, så de selv har glemt at ro med egen kraft.

Når vores økonomier kollapser, og vi er i småtingsafdelingen lige nu, i forhold til det som kommer om 20-30 år.

Så bliver ulandshjælp ikke den store prioritet, for socialisterne har også sørget for at det offentlige her er blevet dyrere og dyrere og så lige endnu dyrere.

Også internt kommer det til at gå ud over de svage.

Det er virkelig grufuldt ironisk, når man betragter deres ideologiske forkærlighed for de svage.

Det sammen med indvandringen, hvem går den ud over, hvem bliver voldtaget, røvet, tæsket? Hvem har kun råd til at bo i ghettoer, eller nær dem. Kun overskud til at sende deres børn i nærmeste kommuneskole.

Det var synd den værdikamp, som Fogh manede til ikke fik fat i nogle af de virkelige skarpe horn og løb ud i sandet.