onsdag den 23. december 2009

Den var værd at tænke lidt ekstra over

Her tænker jeg på et lille zoom ind i den artikel jeg postede i går:

Dén tort, borgerlige led for få årtier siden, hvor end ikke et liberalt suk kunne ytres uden at afsenderen begravedes i underlødige beskyldninger, ja, den er nu givet videre til islamkritikerne. Og ikke nok med det; dem, der lægger til ved bålet er de borgerlige selv! Den mobbede bliver mobberen.
Når man nu er i det uheldige tilstand, at blive mobbet. Hvad er så mere oplagt, end at overføre mobningen til en anden person, så man selv kan få fred?
I stedet for være i bunden af sociale fødekæde i eksklusionszonen, kan man ved at bøje sig for mobningens og hetzningens grundregler, komme i den inklusive zone, sammen med de andre "rigtige" i klassen.

Det er en almen psykologisk mekanisme, som kan opleves hver dag i børnehaver og folkeskoler. At denne psykologiske mekanisme, som så mange andre bæres ind i voksenalderen på et andet plan, det vil jeg ikke helt udelukke:Den politiske korrekthed fungerer i hvert fald med kuen og hetz, uden den mindste betragtning omkring retfærdigheden i og belægget for hetzen.

0 kommentarer: