søndag den 20. december 2009

Varmemålinger - vejrstationer

I en tidligere post for nylig, skrev jeg om at temperaturen i Norden generelt ikke var steget siden 1930erne og kurven ser helt anderledes ud end den IPCC præsterer.

Den blev så updatet med andre regioner, hvor der også var afvigelse fra IPCC grafer og de faktiske temperaturmålinger.

Her er en lang række målestationer fra den arktiske region, de viser næsten udelukkende, at det var noget varmere for 70-80 år siden, end for 10-20 år siden.

Citater fra Interview med grønlandsforsker Jørgen Peder Steffensen, ekspert i iskerneforskning og analyse af samme:

"Vi har iskernedata, der viser, at temperaturen på Grønland i disse piskesmæld steg med 14 grader i gennemsnit inden for 25 år".

Og det var naturligvis før Co2.


»Når varmen slår igennem mod nord, og man kommer ind i en relativt varm periode, så bliver den periode afløst af en tilsvarende periode med koldt vejr. Det veksler hele tiden, kontakten flipper. Det er et symptom på, at varmefordelingen ændrer sig mellem nord og syd. En forklaring er, at de store havstrømme, The Global Conveyorbelt, har et cirkulationsmønster, der trækker en masse varmt vand fra ækvator op nordpå, så den sydlige halvkugle kommer til at mangle den varme. Når strømmen så vender igen, er der overskudsvarme ved ækvator, som så begynder at trække sydpå og opvarme Antarktis. Det er det, man kalder The Bipolar Seasaw. Varmen skvulper frem og tilbage mellem polerne...«

I øjeblikket er skvulpet altså oppe hos os, så de varme vintre har ikke så meget med udledning af drivhusgasser at gøre:
I klimaforskningen refererer man jo altid til gennemsnits-temperaturer; man måler Jordens gennemsnitstemperatur, og at den er steget med en tiendedel grad, og så mener man, at hele Jorden er ved at gå under. Det er rigtigt nok, at temperaturen stiger, men det fortæller intet om, hvor meget energi, der er i luften, hvis man ikke regner fugtigheden med. Det er det, vi kalder latent varme i fysikken. Det store problem er derfor ikke så meget, at temperaturen stiger, som hvad der sker med fugtigheden, samt hvor og hvor meget begynder det at regne...
Det er 250 millioner år siden, at der har været så meget is på Jorden uden for en istid. Derfor kan debatten om den globale opvarmning måske synes en anelse skinger. Men Jørgen Peder Steffensen vil ikke afvise, at der er noget om snakken.

0 kommentarer: