torsdag den 2. september 2010

Trichet: god tone - ja tak -god økonomi - nej tak

Den tyske Bundesbank-bestyrelsesmedlem, Thilo Sarazzin, har skabt så meget røre i andedammen, at det var et spørgsmål som ECB-chefen Trichet fandt det nødvendigt at berøre.

Thilo Sarrazin brøde fremhæves med følgende synderegister: At hævde at muslimer er sværere at integrere end andre og bemærke, at de har en tendens til at føde flere børn, hvilket ikke lige frem kan siges at være langt fra sandheden.

Da selvsamme problem egentlig spiller en stor rolle i flere EU-landes problemer med at få økonomien til at hænge sammen, omend netop lige tyskerne med deres helt vanvittigt lave fødselsrate har brug for import af arbejdskraft, så burde Trichet ikke være så kategorisk i sin afvisning af Thilo Sarazzin.

Den indvandring vi får er netop stort set værdiløs med få undtagelser, det er den også i USA, hvor en anden skør økonom med et særdeles farverigt og angiveligt antaget navn, Narayana Kocherlakota, påpeger "mismatch" mellem behovet for medarbejder med særlige færdigheder, og de faktiske færdigheder hos de ledige.

Med andre ord er alle lande ude efter den kvalificerede arbejdskraft og får den ikke i tilstrækkelig grad. Så måske var det på tide at lade være med at klynge os til dette strå og komme ned på jorden - ned til den basale indsats vi selv må lave for at skabe en stærk økonomi i stedet for at vente på, at de stegte duer falder ned fra himlen.

Der er muslimsk indvandring en del af problemet, nærmere end nogen løsning på noget som helst. For det første løser den ikke noget problem, men skaber en masse nye.

Men aller først og fremmest har Sarazzin ret til at have en mening, og hans mening er i øvrigt helt i pagt med sandheden, men var den det ikke, er det ikke fyringsgrund, eller et emne på topplan så længe manden løser den opgave han har som chef i Bundesbanken tilfredsstillende.

Så selve Centralbankchefen i EUropa er altså mere bekymret for manglen på god tone, end for manglen på god økonomi.

Dette er blot endnu en af mange understregelser af, at Europa er et taberkontinent, der bereder en skæbne for sig selv, der i bedste fald er et kæmpe tilbageskridt i demokrati, rigdom og kultur og sociale forhold. I værste fald en ubehageligt blodig omgang, der vil minde mere om krig, end noget som helst andet.

Romerne i slutningen af 3 århundrede forestillede sig nok sjældent, generelt set blandt befolkning og ledelse i hvert fald, at den verden de kendte, var ved at blive rykket op med rode og destrueret.

Men verdenshistoriens gang har fremvist det igen og igen, de civilisationer som ikke holder sit krudt tørt forsvinder under fremmarchen af de civilisationer, som gør det på den ene eller anden måde, militært, samfundsmæssigt, demografisk.

Det er en illusion, at vi kan hvile på laurbærene og ikke selv tage de skridt, der skal til for at bevare vores rigdom. Det er en illusion, at fordi noget er godt, så overlever det per automatik. Det gør det ikke, det har det aldrig gjort.

Men Europa er blevet en selvmordskultur, hvor man hellere slår personer som Thilo Sarazzin oven i hovedet, end man indser, at det lort man har ladet hobe op en dag vil ramme den roterende historiske vifte.

Personligt ser jeg ingen redning. Europa er et taberkontinent, hvor alt vil udvikle sig til det værre.

0 kommentarer: