søndag den 19. september 2010

Tough talk and no walk

Ghettoer som Ishøj, Gellerup, Vollsmose, Mjølnerparken, er kun begyndelsen, for der bliver flere af den slags, men de volder allerede politiet problemer, da store grupper af stenkastende og unge ofte venter en patrulje.

Det mener politikerne, at de må gøre noget ved og skynder sig at give politiet storeslem. I kan ikke forvente flere ressourcer, men måske lidt lovstramninger, forventningen er dog, at de skal rykke ud og gøre noget ved det:

»Situationen er ikke til, at jeg kan love 50 eller 100 mio. kr. ekstra. Men jeg kan sige, at vi står 100 pct. bag politiet, og hvis der er behov for nye redskaber eller stramninger i lovgivningen, er vi lydhøre,« siger Kim Andersen, som opfordrer til at, politiet rykker massivt ud, hver gang der er problemer i ghettoerne.

»Man skal sige: Så kan I godt pakke sammen. Her er det os, der bestemmer, og hvis der er noget vrøvl, er salatfadet lige bagved.«
Og hvorfor skulle politiet lige gøre det? Hvad ville der ske?

Alle de unge bliver løsladt med et stort smørret grin senere på aftenen.

En stor og dyr retssag sidenhen ender med at næsten ingen bliver dømt, for sjovt nok påstår de fleste, at de slet ikke var tilstede, hvilket bedyres af venner og familie, der med hånden på hjertet sværger, at de sad hjemme og så fjernsyn den pågældende aften. En fætter må simpelthen have brugt deres navn.

Alternativt, hvis deres tilstedeværelse kan fastslås. Så stod de kun og kiggede på, de kastede slet ikke med sten. Der kom bare pludselig en politibetjent og hev fat i dem uden de havde gjort noget.

Hvis politiet effektivt skal gøre noget, alá det Kim Andersen fra Venstre siger. Så skal der indføres straf for at blot deltage i uroligheder og ikke have skyndt sig væk når politiet anmoder om det.

Så er spørgsmålet bare, hvordan skulle man fange dem?

Hvis der kun er ganske få betjente, uden kampuniformer, der bliver overdænget med sten? Hvis man forestiller sig de er oppe mod en gruppe på halvtreds, der skiftevis råber, kaster med sten, kommer og hjælper, hvis en betjent forsøger at fange en? Hvordan skulle det lige lade sig gøre?

Hvis man så forestiller de tilkalder hundrede polibetjente i kampuniform. Tror man så de unge bliver stående og lader sig fange? Eller kunne man forestille sig, at de godt er klar over at magtbalancen er forrykket og fordufter og venter til næste gang der kun er 2-4 betjente ude?

Så står der 100 kampklædte betjente i et øde kvarter med en lang næse.

Så har vi hardlinernes råd, "skyd for helvede efter benene!"

Det vil helt sikkert dæmpe lysten til at kaste med sten, det vil til gengæld også føre til hævnaktioner mod politiet med skydevåben. Det vil føre til baghold, hvor politibetjente bliver dræbt og endnu flere vrede unge, der går endnu mere amok.

Jeg er tilbøjelig til at sige, der er ingen løsning. De vinder og politiet taber.

Skulle jeg foreslå en løsning er den dyr og kan ikke opnås uden at der tilføjes flere ressourcer.

Til gengæld kan opgaven løses af langt færre politibetjente.

Ved hver eneste problemghetto skal der udstationeres to panservogne med vandkanoner. Det skal være to, for de vil nemlig blive udsat for molotovcocktails, hvorfor den ene skal kunne slukke branden på den anden.

Begge skal være udstyret med kameraer, der optager alle ballademagerne, og fulgt af et salatfad eller to, der under dækning af vandkanonerne fanger så mange de kan som muligt.

Det giver så kun mening, hvis der er lovmæssige sanktioner der venter, de som bliver fanget.

Jeg tvivler dog på, at politiet ønsker panservogne. Men de skal nok kommer, når problemerne er blevet omfattende nok.

Og mon ikke de også lærer at flygte, når panservognene tropper op, og holder sig til mere raffinerede baghold, som i Frankrig, eller Tyskland, og en eller to patruljevogne vil fortsat ikke kunne operere i ghettoerne uden problemer.En dag vil der ske noget også i Danmark som skaber store uroligheder i flere ghettoer på en gang.

En dag kommer politiet også til at skyde - ikke som led i en strategi, men som en desperat handling.
Det vil uanset omstændigheder føre til hævnaktioner fra de unge muslimers side, for de skelner ikke til sandhed og ret, de prioterer loyaliteten over for stammen.

Og der er grundlæggende ikke en skid at gøre ved det, andet end at leve med, at det bliver værre.


2 kommentarer:

Morten - - - sagde ...

Udtrykket "at stå bag" politiet siger desværre alt.

- - -

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Hehe ja, vi står bag jer og hælder mere lort ud på gaden, som i så kan rydde op .