tirsdag den 26. maj 2009

Velfærd på nødpumpe

Topråb:

Vi har stadig vor lille beskedne andel af verdens sorte guld, blot ikke så længe endnu, selv om nye reserver findes løbende. Sidste år nettede det en pæn andel milliarder, omkring de 35 af slagsen, der faldt på et tørt sted i statskassen. 573 milliarder var statens udgifter i 2008, cirka.
Det var så 6,1 procent af de evigt lækkende statslige udgifter der blev reddet, eller som lettede skroget med oliepumper.

Men vor kære nye minister har i dag dårligt nyt
. Allerede nu og frem til 2010 kan vi se frem til underskud på statens finansbalance. Det betyder velfærd på kredit, omend den sidste olie i velfærdsstatslig forstand nok lader vente på sig.

Men lad os nu bruge vores fantasi:

Vi går 40 år frem i tiden.

1. Vi har ikke længere olieindtægterne.

2. Befolkningstallet er vokset med mellem 500.000 og en million på grund af nyindvandring, EU, og visse unævnelige landegruppers langt mere effektive demografiske strategier - eller mere er skam også muligt, make no mistake. Hvilket kræver langt mere offentlig service og giver langt flere på overførselsindkomst.

3. På trods af "lidt - angiveligt lidt" tilbageholden af lønkrav, bedre vilkår for industrien og de små private virksomheder, er det ikke for alvor lykkedes at standse den udvikling, hvor virksomheder flytter udenlands for at få bedre vilkår.

4. Skatteprocenten og forholdene generelt - læs det unævnelige, efterhånden noget større mindretal - har betydet at ressourcerige borgere har forladt landet i større andele end tidligere set.

Dette er plausible muligheder, som blot er en fortsættelse af nuværende tendenser her i landet, eller tendenser vi kan se i andre lande.

Det kan ikke siges nok, eller kraftigt nok.

Det er nu, vi skal have styr på vort samfund!

Det er nu politikerne skal indse, at deres første og mest grundlæggende pligt, er at bevare et godt, rigt, retfærdigt, solvent, sikkert og stabilt Danmark.

Det er er nu eller aldrig, "vandet koger og verden venter ikke".

Politikere; find jeres lommeregner, realitetssans, fornuft, pragmatik og mod, nu!

Undskyld salmesangen og parafraseringerne, men det drejer sig om "at blive ved den jord som tjener os bedst".

Ellers for at sige det på jævnt dansk - Det er sgu nu, vi skal trække i arbejdstøjet.

Fornuftsvæsener i alle lande forener eder, og idioter - la´vær` med samme og hold lige lav profil et par årtier, mindst, tak.

0 kommentarer: