fredag den 8. maj 2009

Flæske-Henning og Flæske-Ole

En historie, der nok ikke har den store interesse, og slet ikke med hensyn til at bore nærmere i, er historien om endnu en gang "sign in and sign off" og scor to tusind kroner ved EU parlamentet.

Når filmkameraer møder op og filmer processen, bliver det både til protester og skamrøde ansigter.

Men god grund, for mange parlamentarikere smutter kun lige hen for at score de 2000 kroner og så ud i byen igen.

Men det er kun toppen af Isbjerget, som man kan læse i bogen "The great European rip-off", af David Craig og Matthew Elliott.

De får også 202.968 Euro om året til at ansætte medarbejdere for. Der er ingen krav til, hvem og hvad de ansætter, og det er ofte tilfældet, at man ansætter kone og børn, eller indgår aftaler under bordet, hvor den officielle løn er højere, mens en del går ned i EU parlamentmedlemmets lomme.
Det er forbudt fra nu af med tætte familiemedlemmer, men allerede ansatte familiemedlemmer før 1 juli 2008, kan blive til 2014.

Hvert medlem får to kontorer stillet til sin rådighed, men får oven i 48,624 euro om året hvis vedkommende har et ekstra kontor i sit hjemland.
Der kræves ikke kvitteringer for dette kontor og mange lejer et kontor til dem selv ud af deres egen private bolig.

Så har vi "skriv dig ind og forsvind", beløbet som er nævnt i artiklen.
Som kan give dem op til 57.000 Euro om året.

Så har vi tilskuddene til flyrejser, der er tilpasset prisen hos de dyre selskaber, og hvor der i øvrigt bliver lagt 100 Euro oven i for hver 500 kilometer de flyver i "genetillæg".
De har en rejsepulje på 4000 euro årligt, hvor de kan rejse hvorhen de vil, blot det har noget med EU gøre, Det foregår ofte til solrige feriesteder, hvor man lige møder en eller diplomat kort.

Deres pensionsordning er lig med den som de hjemlige parlamenter har. Men hvis de selv indbetaler ekstra, så spæder EU op i ligeligt forhold, 1000 oven i for hver 1000 de selv indbetaler.

En EU parlamentariker har som grundløn i gennemsnit, 70.000 Euro.

Lønnen bliver per 1 juli i år, til cirka 84.000 euro for alle, som de kun skal betale EU skat af, omkring 13-17 procent.

Det vil sige alt i alt, hvis han/hun korrupt nok, kan han score over 460.000 årligt til sin familie, eller over 2 millioner Euro i en enkelt femårig valgperiode.

Det er ikke kun reglerne, det er galt med, der skal vel være lidt mere moralsk rygrad i politikerne.
Men EU har gjort sig bedste for at undertrykke og hemmeligholde rapporter om svindel.

Nogle er så hemmelige, at kun parlamentarikere må læse dem i specielle rum. Hvis de uddeles, er de ofte vandmærkede, med specifikke individuelle fejl, så hvis nogen lækker dem, kan man spore hvem.
EU har sit eget hemmelige politi, som overvåger telefonsamtaler og emails.

Hvis hemmeligstemplede oplysninger lækkes, har selv pressen pligt til at fortælle hvem der lækkede dem.

Grundlæggende kan man sige at EU gør en del ud af at tiltrække levebrødspolitikere og er gennemsigtigt som mudret vand.

0 kommentarer: