søndag den 17. maj 2009

Nye toner (næsten) - men handling tak.

Mr nyformand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, udfoldede sig glimrende i dag. En god taler i øvrigt, men ord kalder på handling.

Nu lovede han det ikke konkret, men man kan jo altid håbe:

Han vil hellere arbejde for, at friheden "slippes løs i den offentlige sektor". Den enkelte medarbejder i landets kommuner, regioner og i staten skal have mere frihed, og der skal indføres en langt stærkere ledelse i den offentlige sektor, mener statsministeren.
Hvis han mener mindre kontrol og detaljestyring, færre skemaer, færre kontrolmidler og mere tillid, så kan han jo slå to fluer med et smæk. At undgå at spilde menneskers tid og spolere deres arbejdsglæde, samt spare penge, eller opnå noget mere effektivt med samme arbejdskraft.
Svært at sige nej til? Tja, det er jo lykkedes ganske fint indtil nu.

Janteloven fylder stadig for meget i det danske samfund.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen, der på Venstres ekstraordinære landsmøde i Odense talte for et opgør med lighedstanken. I stedet ønsker Løkke et velfærdssamfund, der i højere grad belønner talent, og hvor "man gerne må stikke positivt ud".

Ja tak, altså til mindre jantelov. Vi bliver aldrig lige i talent, og ikke afkræve eller ønske det bedste frem i alle, er for slapt og falskt.
Tænk hvis en fodboldklub kørte efter recepten, ingen opdeling, alle i samme division.

"I øjeblikket oplever vi en stigende lighed i vores samfund målt på Gini-koefficienten, fordi huspriserne falder og aktiekurverne er ramlet ned med den effekt, at folk er blevet bragt ud i arbejdsløshed. Jeg har altså ikke tænkt mig om et halvt år at sige: 'Hip-hip-hurra, nu kan vi se på Gini-koefficienten, at Danmark er blevet mere lige, selv om vi har tabt arbejdspladser. Det er simpelthen en perveteret udgave af, hvad lighed er,'" siger Lars Løkke Rasmussen.
Fuldstændig enig.

0 kommentarer: