tirsdag den 5. maj 2009

Når alt andet fejler- hyr en livvagt

En bizar historie fra Sverige:

Et svensk forældrepar har fået nok af gentagende mobning og vold i deres 11-årige søns skole. Derfor har parret fra den lille by Ockelbo, 150 kilometer nord for Uppsala, nu hyret en voksen til at se efter sønnen, når han er i skole, skriver Arbetarbladet.se.

Den 11-årige dreng er flere gange kommet ked af det hjem fra skole, efter han er blevet mishandlet, slået og mobbet af sine klassekammerater. Ifølge forældrene er deres søn blandt andet blevet slået af en anden dreng og med vilje blevet skubbet ned af et idrætsredskab i en gymnastiktime.

Det er mange lag i denne historie.

1. Rige forældre skal nok klare sig, selv mellemrige kan jo deles om en livvagt. Flytte i gated communities med store hegn omkring og faste vagter. De svage og fattige kommer naturligvis til at betale prisen fuldt.

2. Det må næsten være underforstået, at der i nærområdet ikke findes en bedre skole, altså en man kunne drengen i en taxa hen til.

3. Det giver gode perspektiver for beskæftigelsen af ufaglærte mænd, en lønnet gorilla tilværelse, så kan regeringen prale af lidt mindre arbejdsløshed.

4. Desperation - desperate forhold kræver desperate løsninger, hvad det kommer til at indebære i fremtiden af selvtægtsgrupper, organisation af almindelige borgere der simpelthen ikke vil finde sig i mere og konflikt. Det rækker politikernes fantasi slet ikke til at forestille sig, de tror at alt kan snakkes om og reguleres fra en central statsmagt. Det kan det bare ikke, anarki ligger i antallet og vokser med antallet, og anarki med titusinder af deltagere er umuligt at stoppe med andet end brutal vold, mere brutal, end den som man gerne anklager Israel for at bruge for meget af.
Israel har nærmere virksomme strategier for at bruge mindre magt, husker man uroen på Nørrebro efter efter Edinburgh afstemningen, det var et politi, der blev fanget uden en strategi mod, hvad de oplevede.
XXdobl dette forhold, og det er noget, du vil se i Sverige i den nærmeste fremtid.
en by? et område? nej flere på en gang, det er blot et spørgsmål om en udløsende faktor og en i øjeblikket erkendelse af, at nu er man flere end politiet kan magte. Man kan gøre det, gøre som man vil, og ingen kan stoppe en, og hvis politiet skyder, bliver der skudt igen.

0 kommentarer: