onsdag den 6. maj 2009

Retfærdigheden kom i overtiden

Jeg er Barcelona fan, men ikke mere Barcelona fan, end jeg godt ved, at Manchester United er et lige så godt hold.

I aftens kamp blev jeg mere og mere ophidset. Et drillofodboldhold med et verdensklasse forsvar og Målmand, brutalt spil og masser af beskidte kneb ud i filmbranchen, var ved at slippe afsted med sejren. Heldigvis gik det ikke sådan, og det er fuldt fortjent.

Dommerens præstation var under al kritik, omend han havde ret i, der ikke var et eneste straffespark, medmindre det påskudte på hånden som efter bogen kan dømmes, men film giver også efter bogen gult kort, så Drogba skulle have været ude, han lod Drogba slippe afsted med at forsøge at filme sig til et tre gange uden et eneste gult kort, Samtidigt med at han sendte Abidal ud med rødt kort for et frispark, der ikke var der.
Den svage dommerpræstation var lidt til begge lejre, men mest til Chelseas fordel, specielt med det røde kort.

Ligeledes lod han Malouda få frispark på et klart fingeret frispark, hvor han tydeligt selv løb direkte ind i sin modstander, i et forsøg på at få straffespark, han skulle have haft gult kort.

På et heldigt 1/20 skud får de mål, omend de havde enkelte store chancer, fik de dette mål tidligt.

Da Messi bliver mere direkte stoppet, giver det ikke så meget som et gult kort.

Chelsea har et kanon forsvar og er det hold der scoret færrest i mod, men det er fuldt fortjent de ligger på en tredjeplads.
Til gengæld ligger Barcelona 21 mål over det hold, Real Madrid, som har scoret næst flest mål. Messi, Henry, Eto´o, har scoret 100 mål til sammen.

I første kamp var Chelsea heldig, efter en heldig scoring i denne kamp, spillede de godt og dominerede i perioder.
Men de er ikke så gode som hverken Barcelona, eller Manchester. Eller for den sags skyld Liverpool, som spillede under standard mod dem.

Barcelona spillede også under standard, Messi begyndte først at spille i fjerde halvleg ud af de fire samlet set. Alves afleverede elendigt og hverken Messi eller Iniesta turde drible meget, angiveligt psyket af de hårdt spillende englændere.
Barcelona skal ikke sådan lade sig psyke, det er de for gode til, og Guardiola skulle have valgt en anden opstilling, med Iniesta centralt og Eto´0 på venstre fløj, mens Bojan skulle have været central angriber og Busquets, som aldrig præsterede skulle have været på bænken.

Men alt i alt de rigtige hold i finalen, hvor begge er lige gode, Chelsea retfærdigt ude. De spiller brutalt, dog ikke fuldt graverende, men til gengæld med så meget film, det er en skændsel.

0 kommentarer: