tirsdag den 1. september 2009

Ungdomskriminaliteten falder men stiger

En Århus historie af de moderne:

De unge i Gellerup bliver mere og mere kriminelle. I 2008/2009 blev 135 unge 10-17-årige sigtet for kriminalitet mod 121 året før. Det viser den nye årsrapport for SSP-indsatsen (skole, sociale myndigheder og politi) i Århus.

Når der ses på byen som helhed, falder ungdomskriminaliteten for tredje år i træk.

Ifølge rapporten sigtede politiet 615 børn og unge i 2008/2009, og det er et fald på henholdsvis 38 og 53 i forhold til årene før.

Særlige udfordringer

Således bor knap ni pct. af de sigtede unge i Gellerupområdet.

Der skal selvfølgelig tages højde for at blandt de 10.000 beboere i Gellerup, er andelen af unge langt højere, end blandt de øvrige 290.000 i Århus.

Men omvendt så står de unge blandt de 6000 for 22 procent af ungdomskriminaliteten i Århus, eller over ti gange deres andel gennemsnittet når ukorrigeret.
De 9 procent er vel og mærke kun dem politiet fanger, og i øvrigt, i parentes, finder værd at bruge tid på at fange.

Hvilket bekræftiger, at udviklingen ikke er en statisk "indvandrere er tre gange så hyppigt kriminelle", men kriminelle miljøer spreder sig som ringe i vandet, der hvor stadig flere får en social kontaktflade med kriminelle og grobunden er god blandt indvandrere, mens den er på retur blandt danske unge.

Væksten kan i princippet foregå uendeligt, selv om jeg personligt allerede synes det er forkert, at kun tale om en hård kerne og et fåtal.

Andelen af unge under 18 er på 44 procent af beboerne i Gellerupparken og 41 procent af beboerne i Toveshøj, hvilket sætter en medianalder som minder mere om Gaza, end livets gang i Frydenlund.

Gellerup er altså fremtiden i en nøddeskal, både hvad angår kriminalitet og demografisk udvikling.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Der ser vi et tydeligt bevis på at man kan tolke enhver tro efter sit velbefindende. Man kan få både bibelen, koranen og statistikken til at sige lige nøjagtigt det man gerne vil høre.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

At 22 procent af kriminaliteten blandt unge begåes af unge fra Gellerup er fakta, og har intet med tro at gøre.

At kriminalitet smitter, er både plausibelt, og erfaret viden.

Hvis en kontaktflade, familie, skolekammerater, fritidsvenner er kriminelle, stiger risikoen naturligvis også for at du bliver det.

Langt ude sammenligning.