onsdag den 16. september 2009

Kommision - ingen pletter i straffeattesten til under 18 årige

En ekspertkommision er blevet enige. Ungdomskriminelle skal kunne køre på frihjul, indtil de er 18 år gamle, hvilket skulle være rigeligt til at cementere en kriminel løbebane.

Ligeledes mener de ikke det er en god idé at sætte den kriminelle lavalder op, selv om 10-14 årige ofte udnyttes til at lave kriminalitet, eller selv udnytter den, velvidende at lovens lange arm intet kan stille op. At det er usandsynligt at kommunen vil proppe dem i en dyr institution.
Og hvis de gør det, er det et glimrende sted med playstations og muligheden for at gå til kickboksning gratis.

Hvordan var det lige det det gik med ungdomssanktionen, som et alternativ til straf:


Men ungdomssanktionen har ikke haft den ønskede effekt, viser en ny rapport fra Justitsministeriet. Fra 1. juli 2001 til 31. august 2006 blev 416 unge idømt ungdomssanktion, og på trods af behandlingen har otte ud af ti begået kriminalitet igen.
Altså en recidivprocent (tilbagefald til kriminalitet efter straf) på 80 procent!

Recidivprocenten for unge 15-19 årige, der er i dømt ubetinget fængselsstraf mellem 42,5 procent og 50 procent, alt efter år
At lade de unge løbe længere på frihjul, skal nok virke. Hvis man altså vil have flere kriminelle.

Såvidt jeg ved, bliver ens straffeattest blanket af med tiden, efter fem eller ti år. medmindre der er tale om grovere forbrydelser.
Det er vel godt nok, eller kunne man overveje at belønne med en blank straffeattest, hvis personen kan holde sig helt fra straffelovskriminalitet i ti år.

At tro at manglen på konsekvens skulle have nogen effekt, er et naivt livssyn. Det er helt omvendt, konsekvenserne skal være klare tidligt i forløbet.

Hvis den unge har svært ved at forstå konsekvenserne, er det der man skal tage fat, og arbejde med holdningerne og forståelsen. helt at fjerne konsekvenserne vil da kun blive mødt med at skævt smil og mere kriminalitet.

0 kommentarer: