lørdag den 5. september 2009

Mystik - det uforklarlige

Jeg er faktisk faldet lidt for TV - Serien, "Sensing Murder".

Konceptet er faktisk udviklet i Danmark af Nordisk Film, uden den store troværdighed.

Men i den New Zealandske variant, er det noget helt andet. De testede efter sigende en masse synske, og fandt at kun nogle få var i stand til at give præcise og rigtige svar.

Som en journalist i New Zealand udtrykte det - Så er showet enten massivt snyd, på en skala med Watergate, eller det mest overbevisende bevis for paranormal aktivitet, nogensinde optaget. Det er sagen i en nøddeskal.

Og jeg må give ham ret. Enten er dette snyd, som involverer både mediefolkene og politiet. For de finder aspekter frem, som aldrig er blevet offentliggjort, altså skulle de kunne hente informationerne hos politiet, uden at blive opdaget. TV selskabet skal oven i lyve om hvordan de griber det an. Fordi de fortæller ikke de synske, hvilken sag de skal arbejde med - de fortæller dem ikke andet, end at de skal møde op et bestemt sted.
Eller bruge skuespillere, som let kunne afsløres som ukendte i politiverdenen.

Alt dette er selvfølgelig muligt. men er det er også muligt, at der faktisk findes mere mellem himmel og jord, end vi kan forklare.

Der skulle i tilfældet snyd, være mange involveret, eftersom det er gamle uopklarede sager, hvor informationerne findes i papirarkiver, det er næppe noget med en enkelt person, som kan opsnappe det hele via et internetarkiv. Internt i politiet ville det angiveligt også blive undersøgt, hvem der havde kigget i et sådant arkiv.

Jeg har oplevet mange Cold Readere, personer som gætter sig til noget uinteressant og skyder vildt forbi - det gjorde de i den danske afdeling af showet - og aldrig haft den store fidus til den slags, omend heller ikke udelukket det helt.

Jeg synes, det her er rigtig interessant.

Et afsnit vises nu her i nat, på TV3 puls - 00.50.

En debat om programmet:Lidt fra Serien:

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nogle hævder mennesker ved holdninger og mindre handlinger- som ofre og bøn- kan påvirke klimaet, andre hævder mennesker står bag klimaforandringer der hos nogle af dem er defineret som bestemte data, de hævder viser dette. Andre igen har andre meninger om problematikken.
Hvad sandheden er og hvilke elementer den er sat sammen af er interessant.
For mig at se.
Peter Buch

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Jeg tvivler på at bøn kan påvirke meget i verden, men omvendt kan det måske påvirke os selv. Men det kunne lige så godt have været positiv tænkning, eller bedre vilje, som bøn.

Det klassiske ordsprog er jo, at bøn ikke roer en båd.

Anonym sagde ...

Ja, Thomas, det er ret svært at afgøre generelt, i hvert fald så længe der ikke er menneske klonet i stort antal til klon-eksperimenter hvor en del af klonerne beder, en del ikke gør og en kontrolgruppe findes, der hverken gør det ene eller andet. Men den slags eksperimenter er vist udsat. Indtil videre.
Båd eksemplet er lettere. Der har jeg ikke hørt om at bøn roede en båd. Endnu.
Peter Buch