søndag den 25. oktober 2009

Reddede liv og røg i fængsel

Domprovst Anders Gadegaard kan bilde sig selv ind og andre, at kristne og jøder nyder stor respekt inden for Islam. I virkelighedens verden spiller klaveret lidt anderledes. Hvis i ikke har glemt det, så blev for noget tid siden dræbt syv kristne i pøbeloptøjer. Den slags som der kun skal løse rygter til, lige som urolighederne for tiden i Jerusalem, baserer sig igen, igen på rygtebørsens hysteriske idéer.

I Pakistan, august måned i år, var rygtet at nogle kristne havde smidt sider fra koranen på en skraldedynge. Det kostede som sagt syv døde og 19 tilskadekomne, altså fysisk. hvordan man har det psykisk over en sådan reaktion baseret alene på rygter og overdrevent had, det må guderne vide?

Men det kunne have gået meget værre, hvis ikke to kristne havde grebet til våben og skudt advarselsskud op i luften og ned i jorden foran den frådende hob.

Nu er det jo bare sådan, at det kan man ikke tolerere i et muslimsk land. Kristne skal bukke og skrabe og tage imod tæsk, sådan er det.
Så disse to personer er blevet fængslet på anklager såsom:

“rioting with deadly weapons and spreading terror with firing.”
Deres sag er blevet indleveret til antiterror politiet, således frihed mod kaution bliver praktisk umuligt.
De er blevet tortureret for at komme med tilståelser om at de tilhører en terrororganisation, der begår væbnet modstand mod regimet.
Alt dette fordi de ikke ville lade en pøbel slå flere ihjel.

Og her er det jo ikke et løstgående missil alá en vred pøbel, ophidset af en iman. Men selve systemet, som har sine problemer med at respektere det kristne mindretal.
Måske skulle Anders Gadegaard tag sig en turnus i en kristen kirke i Pakistan, eller et andet sted i den muslimske verden og lytte til historierne om tolerance.

Læs hele historien her:

0 kommentarer: