lørdag den 10. oktober 2009

Parkens største brøl

I aften klokken 19.45 går strømmen for alvor gennem den skandinaviske fodboldverdens højspændingsmaster. Sverige skal vinde for at komme videre. Danmark kan med en sejr sikre sig førstepladsen og direkte adgang til VM i Sydafrika 2010.

Bendtner, Bendtner og der er mål. Danmark er foran 1-0. Jon Dahl skyder, ja, ja, der er mål - 2-0, huttelihut.

Sådan skulle det gerne lyde i aften, når kommentatorsporet fylder de små stuer i Danmark. For nok har svenskernes træner, Lars Lägerbäck, sagt at hans tropper skal “eje parken”. Men som Morten Olsen har svaret igen, så er Parken en uindtagelig borg. Vi har ikke tabt en VM kvalifikationskamp på hjemmebane siden 1981.

Optimismen hinsidan i Sverige fejler intet. Expressens klummeskriver, Johan Hakelius, mener bestemt at vide, at Sverige vil vinde med intet mindre 6-1. Så skal man tro på mirakler, da det var et selvmål som reddede Sverige en sejr på o-1 over Malta i sidste kamp. Sverige som i øvrigt kun har scoret ni mål i otte kampe. Fem mod Malta og fire mod Ungarn.

Bookmakerne giver også de mindste odds for en dansk sejr. Der er dog ikke den store forskel i gevinst. De højste odds får man underligt nok ved uafgjort.

Det er dog måske ikke så underligt alligevel. Begge hold vil kæmpe med alt, hvad de ejer indenfor brystet og forsøge at udkæmpe det andet. Specielt for Sverige er det et alt eller intet slag.

Parken er slidt efter Fleetwood Macs forsøg på en koncert. Bolden er jo som altid rund. Alt kan ske. Men ser vi på kampene gennem hele kvalifikationsrunden, så er der ingen tvivl om, hvem der har scoret flest mål og klaret sig bedst, 15 mål i otte kampe, hvor Portugal som næstfølgende har scoret 10. Det er ikke held, heldet følger nu en gang dem som spiller bedst. Når Portugal knapt kunne score mod Danmark, med de utroligt mange chancer, skyldes det ikke kun held, det skyldes dygtigt målmandsspil, og vi har i aften målmanden med den højeste redningsprocent blandt målmændene i alle kvalifikationsgrupperne, Thomas Sørensen, i mål.

I den anden ende har vi gruppens suveræne topscorer, hvis han altså får spilletid, nemlig Søren Larsen, i toppen med fem mål.

Sverige har jo så Zlatan. Men ham har de ikke haft den store nytte af. Det taler målfattigheden hos hele holdet om. Zlatan selv har scoret to mål i otte kampe, eller det samme som Christian Poulsen, og et mindre end Bendtner.

Sverige må lukke den store gul/blå mund og vise i aften, hvilket stof de er lavet af.

Samtidigt må det danske landshold glemme alt om koncentrationssvigt og vise, hvorfor de fortjener at komme VM.

Morten Olsen har i dag antydet at Bendtner kommer til at spille venstrefløj. Det betyder desværre ikke at vi stiller op i stærkeste offensive opstilling, med Søren Larsen i boksen og Jon Dahl som hængende. Men at Jon trækkes frem i skarpretterrollen, mens Martin Jørgensen får en ægte 10´er rolle.

Hvis det ikke virker, er Olsen ikke kendt for at lave tidlige udskiftninger.

Om det så vil virke? Det må testes i en virkelighed mejslet i 90 minutters urokkelig granit. Selv havde jeg foretrukket den mest offensive opstilling. For det Svenske forsvar er til at forhandle fejl med. Det er deres målmand som er svær at passere. Også han er en af de bedste.

Men under alle omstændigheder, skal det høje brøl efter et mål scoret af en i den røde trøje, nok runge gennem parken.

Jeg satser på 2-1 til Danmark. Begge hold er svære at score i mod. Men i aften vil der blive forsøgt på livet løs.

Ærkerivalernes kamp følger snart på vores hjemmebane og sejren bør være dansk.

Højspændingen, den er gensidig.

0 kommentarer: