tirsdag den 13. oktober 2009

Atomfysiker i lommen på Al Qaida

Det er jo før kendt, at Al Qaida rummer mange højtuddannede medlemmer. De har jo brug for en hvis ekspertise, og personer som kan andet end at trykke på en knap, eller aftrækker. Her er så endnu en af slagsen:

PARIS - I løbet af weekenden begyndte der at tegne sig et billede af den 32-årige Adlène Hicheur, der arbejder på CERN-generatoren på grænsen mellem Schweiz og Frankrig. Det forventes, at Hicheur vil blive formelt tiltalt for at have »forbindelser til en terrrororganisation«. Men hans 25-årige lillebror, der også blev arresteret torsdag i forældrenes hjem syd for Lyon, er blevet løsladt. Politiet mener, at den ældste bror, som har arbejdet på vigtige atomforskningsprogrammer i Storbritannien og USA, handlede på egen hånd, da han sendte emails med oplysninger om mulige terrormål i Frankrig til medlemmer af al-Qaeda i Algeriet.

Ifølge den franske søndagsavis, Le Journal du Dimanche, frygter den franske efterretningstjeneste, at Adlène Hicheur var ved at blive »oplært« til at fungere som »omdrejningspunkt« for en terrorkampagne, der skulle starte i Frankrig, men måske sprede sig til andre europæiske lande.


Bemærk at kampagnen angiveligt skulle starte i Frankrig. Modstanden mod Irakkrigen og den øvrige leflen for den arabiske verden, har altså ikke hjulpet landet.

Lande som Sverige og Frankrig, kan højst sænke risikoen en lille smule, aldrig undgå det. For de tilhører samme vestlige fjende som USA og alle andre vestlige lande. Ærkekonkurrenten til en forsmået civilisation.

Tilsyneladende havde man ingen planer om at angribe atomkraftværker, modsat tidligere oplysninger, som det står i artiklen. Så er spørgsmålet - Hvis de havde det, ville vi få det at vide?

0 kommentarer: