tirsdag den 6. oktober 2009

En Århus historie - Multikulturellistan

Er man til multikultur er storbyerne et hit. Vi andre kan så flytte på landet, hvor kragerne og indvandrerne vender. Det er ganske demokratisk, bortset fra man er tvunget til marker, eller tvunget til byliv, alt efter præferencen inden for multikultur.

Ambitionerne fejler ikke noget. I 2002 ville man satse stort og halvere indvandrerkriminaliten i Århus.

Hvordan man så forestillede sig, at man ville slippe afsted med det, mens indvandrerantallet voksede, det er en anden historie.

Selv samme Louise Gade, en politiker jeg respekterer og også har stemt på. Forsøgte forgæves tilbage i tiden at opråbe folketinget, med at flygtninge indvandrerbyrden burde fordeles mere ligeligt, for Århus Kommunes økonomi, som længe har været et permanent sparekatalog, kæmpede med de mange udgifter, som indvandrere medfører.

Siden er problemet vokset. Sidste år var der rekord i nettoindflytningen af udenlandske statsborgere til Århus. Det er vel at bemærke kun dem med udenlandsk statsborgerskab, som bliver registreret som sådan. Sådan ser udviklingen ud mellem 1999-2008 (Klik på billedet for at få det i fuld størrelse):Ligeledes tjener dem som flytter ud, typisk flere penge end dem som flytter ind
.
Årsagen til det store skred i nettoudflytning, skal naturligvis nok nærmere findes i boligpriserne, end i trætheden af multikultur og kriminalitet, endnu altså.
Men for kommuneøkonomien er resultatet det samme.

Og kriminaliteten blandt indvandrere, er den så halveret?
Det er er desværre ikke mulighed for at finde tal på, fra 2002 til i dag. Men, det er den næppe.
Friskt og optimistisk en ambition var det da.

Strafferetlige afgørelser efter overtrædelsens art, område, national
oprindelse og tid

200520062007
Strafferetlige afgørelser i alt


Århus


Indvandrere138713421233
Efterkommere163208233

STRAFNA2: Strafferetlige afgørelser efter område, overtrædelsens art, afgørelsestype, national oprindelse, alder og køn

0 kommentarer: