tirsdag den 17. marts 2009

Vatikanet kryber til korset

Dogmer skal ikke altid stå over næstekærlighed - kun en gang i mellem.

Det var ufølsomt, da moderen til en gravid 9-årig brasiliansk pige blev smidt ud af den katolske kirke, fordi hun sørgede for en abort til pigen. Det siger en kilde i Vatikanet nu.
Ja, og det endnu mere ufølsomt at kæmpe mod prævention i Afrika og den fattige verden og overlade dem til armod med flere munde der skal mættes. Kom nu, bliv nu kristne efter 2000 år, det er vel på tide? Mennesker der elsker sin næste, fremfor at forfølge dem med slag over fingrene, løftede pegefingre, skyldfølelse og skam ad libitum.

Uheldigvis led vores lære nederlag, da det i manges øjne forekom, som om den var ufølsom, uforståelig og med mangel på barmhjertighed,
Hvorfor mon dog?, hvorfor?

Ekskommunikeringen har vakt international opsigt, også i mange katolske kredse, blandt andet fordi ærkebiskop Jose Cardoso Sobrinho fik givet udtryk for, at aborten af tvillingerne i den 9-åriges mave var en større synd end voldtægten.

Brasiliens Nationale Bisperåd meddelte da også fredag, at det tilbagekalder ekskommunikeringen af både moderen, den niårige pige og lægerne, der udførte aborten.

0 kommentarer: