fredag den 20. marts 2009

De Arme Mænds Brevkasse

Først et lille citat, fra de virkelige brevkassers ufrivilligt morsomme verden:

Hej Rikke! Jeg hørte dig til et foredrag, hvor du talte om pointgivning i parforholdet, og det fik mig til at tænke over, hvor mange point jeg måske går glip af derhjemme.F.eks. havde jeg på et tidspunkt brugt flere timer i garagen med at få ordnet bilen, og jeg kom glad ind til fruen med olie på hænderne og fortalte, at jeg havde skiftet olie og luftfilter på bilen, fået skiftet to lygtepærer og tjekket lufttrykket. Jeg havde dermed sparet familien for 500-600 kr. - og så fik jeg kun 1 point. Hvad er der med de point, og hvordan sørger mænd for at få point for alt det, vi går og laver?

Mvh.

Rasmus
Så lidt af Rikkes svar:

!Kære Rasmus!

Det er interessant, hvordan pointgivning i parforholdet ofte går hen over hovedet på mænd, og det er virkelig en gave, når de finder ud af, hvordan systemet virker.

Nu skal jeg ikke skære alle over en kam - hverken kvinder eller mænd - men når jeg nævner pointgivning, nikker de fleste kvinder genkendende til det...
Da jeg første gang blev præsenteret for pointgivning, syntes jeg bestemt ikke, at jeg var med i den kategori af kvinder, der fører regnskab i mit forhold, men ved nærmere eftertanke fandt jeg ud af, at jeg faktisk var ret god til at føre det hemmelige regnskab. Hvis jeg en lørdag havde brugt dagen på at støve af, støvsuge, tørre lamper af, lægge tøj sammen, vaske tøj, ordne skabene, gøre badeværelse rent, købe ind og få orden på papirerne - så havde jeg samlet ni point sammen - og når min partner så samtidig havde været i udhuset og rodet med haveredskaber - så fik han ét point.

Jeg var vældig dygtig til at fortælle ham om alt det, jeg havde bedrevet til fælles husholdning, og jeg gjorde ham også mellem linjerne opmærksom på, at jeg syntes, han var bagud.

Rikke gør sit bedste for at give et godt svar. Men det østrogene pointsystem er en abstrakt størrelse, og vi tvivler her på "Arme Mænds" brevkasseredaktion, at pointsystemet for Rasmus´vedkommende er blevet videre end overfladisk forstået efter hendes svar.
Vi vil derfor gerne supplere hendes forsøg, gøre det mere konkret og logisk, så Rasmus ikke bare forstår det bedre, men faktisk kan udnytte det til egen fordel!

Vi håber Rasmus og andre mænd får livslang glæde af dette supplerende svar:

Den vigtigste detalje i første omgang Rasmus, som Rikke ærligt nævner, er denne:

Kvinden har det godt med at være foran på point, men bliver balancen for ulige, opstår der problemer.
Langt fra at være synonymt med et liv med tungen ud af halsen, er det en simpel østrogen lov som uden ekstra besvær, kan udnyttes til egen absolut fordel.

Her er, hvad du konkret skal gøre, Rasmus!

Når næste weekend kommer, vil dit instinkt og din natur byde dig at løse følgende opgaver, nemlig at slå græs og vaske bil, oliere redskaber og den slags.
Men det er helt forkert Rasmus! Det er helt forkert. Du skal glemme alt om at slå græs, vaske bil, ordne skur osv. denne weekend!

Her er, hvad du skal gøre:

I stedet for det normale skal du om morgenen, mens din kone endnu er i gang med kaffen og i sidste fase af morgensnakken, snige dig hen og sætte tøj over i vaskemaskinen. Derefter uden tøven kaste dig over støvsugning, afstøvning af lamper, vask af skabe, toiletrengøring, lægge tøj sammen.

Her er, hvorfor du skal gøre det? Rasmus!

For det første, det tager ikke længere tid, end det du ellers havde planlagt, det er mindre hårdt end at slå græs. Men de tre allervigtigste ting er:

1. Hvis du havde gjort det du plejer, havde du kun fået tre point! Her får du SEKS, og det rimer på sex, point! for lige så lidt arbejde.

2. Du gør det svært for din kone, at overgå dig i point, altså du slipper for at slå græs, for hvis hun kommanderer dig til det, overgår du jo hende endnu mere i point!

3. Efter din kone har bidt skuffelsen i sig over at blive udkonkurreret på point og lidt manisk har forsøgt at komme apoint! Har du en glad og tilfreds kone, at dele resten af weekenden med. For du har jo gjort det rigtige og forstået! hendes pointsystem.

Så kommer næste weekend Rasmus! Der vil du nok vågne til lyden af støvsuger og vaksemaskine og en hyperaktiv kone, der helst ikke vil være truet på sin point fordel den weekend. Men det er helt ok, det er ikke godt at sove for længe, både lørdag og søndag.

Nu! Rasmus, kan du passende gå ud og slå græsset, vaske bil hvis du vil, osv. For selv om det ikke giver mange point at gøre det, så giver det store minus point, når det bliver for langt og grimt, beskidt osv..
Bagefter, hvis du er færdig før din kone, kan du så gå ind og spørge, om der er noget, du kan hjælpe med, det i sig selv giver point! Nu kommer det pudsige, det er meget muligt din kone siger oprigtigt, nej, med sidste weekends point ubalance i baghovedet, og i taknemlighed over at du faktisk spørger.
Så for første gang, siden i var forelsket, Rasmus, kan du nu slappe af resten af weekenden, og for første gang, er der ingen martyrminer i krogene over, at du kun har slået græs og vasket bil, men god stemning resten af weekenden!

Nu kommer den lille hage, Rasmus, den tredje weekend må du være først på støvsugeren, vaskemaskinen, pudsekluden igen! Først og stærkest i pointkampen. Det må du være fra nu af, hver anden weekend!

Det er sådan spillet fungerer, og lad det være sagt med det samme, det østrogene pointsystem er ikke logisk, men tro mig, det nytter sjældent, at diskutere det med hende, der bestemmer reglerne! Se det lidt som spillet bogstavrebus, hvis du kender det? Der er ingen logisk grund til at bogstavet C, skal give flere point end bogstavet Z, for C´et er lettere at placere. Men reglerne siger at C´et giver flere point! Sådan er det!
Du må se på det som strategisk spil, hvor den som vinder flest point (kommer før kvinden til de billige point), eller tilpas point får en tilfreds kone som hovedgevinst. Du er sikkert gammel nok til at kende forskel på en tilfreds og en halvt tilfreds, eller værre endnu, utilfreds kone, så det burde være argument nok!

Men for at styrke argumentet, så kræver det som sagt ikke en decideret større arbejdsindsats, men drejer sig om at være den, der scorer flest af de lette point!

Du skal aldrig se det, som at du laver kvindearbejde og lade fordommene komme i vejen.
Nej, i stedet skal du se det som et spil, hvor den mest overlegne strategi henter den største gevinst!

Og husk, hver anden weekend og kan du stadig nøjes med at slå græs (som du i øvrigt enten presser konen til at tage hver anden weekend i hendes pointjagt, eller slipper for hver anden weekend!), og lidt af den slags almindeligt mandearbejde, og stadig havde en harmonisk weekend med din kone!

Det østrogene pointsystem er lidt som et puslespil. Starter man med at placere de forkerte brikker, kommer man til at kæmpe længe. Men starter man med at placere de rigtige, så går resten af sig selv.

Og Rasmus, selv om det nok er overflødigt at minde dig om det. Så må du aldrig afsløre eller indrømme din gameplan, hverken helt eller delvist. For lige som mange kvinder har det bedst med at være foran på point med praktiske opgaver, har de det bedst med at være foran i points i manipulations og strategiafdelingen.

Håber du kunne bruge vores svar, kære Rasmus? Det er det, vi er til for!

Håber det hjælper til et godt forhold!

Kærlig Hilsen
AM brevkassen

2 kommentarer:

Kimpo sagde ...

På Maskulin Modstands vegne vil jeg gerne have fornøjelsen af at tildele dig 2 points for denne her.

Mvh.
Kimpo
http://maskulinmodstand.com/

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Takker ydmygt:)