søndag den 8. marts 2009

Dårskab/dogmatikskab Anno 2009

Der er jo dem som mener, at det er os til skade, at vi ikke længere tror på de højere magter og mangler det såkaldte moralske kompas og værdifællesskab (fast i konsistensen) som religionerne giver os.

Det synes jeg er et utroligt naivistisk synspunkt, omend religion blander det søde med det bitre.

Religion er og forbliver tanken og mennesket fastlåst i lænker.

Jeg kan ikke se mildt på religioner som har sikret mennesker vanskæbne i milliardtal, døden i trecifrede milliontal. Som for specielt Islams og Kristendommens vedkommende har været utroligt intolerante og supremacistiske, forfulgt og dræbt millioner af mennesker i deres klippefaste tro på deres egen universielle natur. Trods selvsammes, burde være tydelig, fundament i overtro og irrationalitet.
Religion kræver den dag i dag millioner af liv (Sudan plus et kludetæppe af Bosnien, Belfast Beirut), og gør livsvilkårene ringere for milliarder.

Her er blot endnu et eksempel på religionens regressive rolle:

9-årig pige i Brasilien var gravid med tvillinger efter stedfars misbrug. Nu er pigens mor og lægerne, der foretog en abort for at redde hende, smidt ud af den katolske kirke.

Bush, som "hørte guds svar" på sine bønner og bestemte sin politik efter denne, nægtede den tredje verden løsningen på sit problem, nemlig prævention. Ingen støtte til nødhjælpsorganisationer, som arbejdede for prævention.

Ligeledes gjorde Bush sit til at besværliggøre stamcelle forskningen, selvom formålet er at forebygge arvelige sygdomme. En politik som Obama nu overvejer at lave om.

Det humane som defineres af religiøse, der tenderer til at se sig selv moralske overlegne, ender ofte med nogle af de mest umoralske gerninger og repression.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

om det ikke var religionen, så havde vi nok fundet på en anden undskyldning for at slås.
Mon stedfaren forresten også er smidt ud????

Anonym sagde ...

Ja, godt spørgsmål om stedfaderen også er blevet smidt ud af den katolske kirke? Men måske Vatikanet ikke opfatter faderens forbrydelse som signifikant... skulle ikke undre mig. Ud med alle religioner - de er fordummende for menneskeheden

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Ja, men stort set kun barbarer og religioner, totalitære ideologier har dræbt alt på deres vej, når de førte krig.

Anonym sagde ...

Kirken betrager ikke voldtægt som en ligeså slem synd som abort, så nej stedfaderen er ikke blevet bandlyst.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/brazil-rocked-by-abortion-for-9yearold-rape-victim-1640165.html

Anonym sagde ...

...og overhovedet for den katolske kirke i Danmark har været ude med udtalelser om at abortlæger ville blive ekskommunikeret fra kirken, mens pædofile voldtægtsforbrydere ikke ville blive ekskommunikeret.

På den anden side set ville det være hyklerisk af den katolske kirke at smide pædofile ud af kirken, når man ser på kirkens manglende ansvarstagen overfor pædofili-skandalerne.