mandag den 3. maj 2010

Om ti år vil man spørge

Hvor blev alle arbejdspladserne af? Det er gået over hovedet på Villy, at danske selskaber kæmper for deres overlevelse og flere igen - igen flytter udenlands for at overleve.
I SF er man fokuseret på, at flere lande vi sammenligner os med har højere selskabsskat, end vi har det.
At selskaberne her kæmper med omkring verdens højeste lønudgifter, omfattende udgifter til administration og øvrige udgifter, høj moms og øvrige afgifter såsom på miljøområdet osv. Det går forbi hængekøjen.

Jeg kaldet det et langsomt kvælertag på økonomien, planen som SF og S har i støbeskeen. For der kan gå ti år, før man opdager for alvor, at virksomhederne og iøvrigt velstillede flytter udenlands og hvorfor de gør det.

Dansk eksport tabt for evigt

Af SØREN KRAGBALLE

Udflytning til udlandet betyder, at vi næppe når op på samme eksportniveau igen.

Sammen med alle andre landes eksport dykkede den danske også med finanskrisen.

Nu er bunden imidlertid nået, man alligevel halter Danmark langt efter de øvrige lande, når det drejer sig om at vinde den tabte eksport tilbage.

Nye beregninger fra DI viser, at Danmark har hentet under 10 pct. af den tabte eksport tilbage, mens Kina og Indien har indhentet næsten det hele. Og Storbritannien og Tyskland har tilbageerobret henholdsvis 40 og 60 pct. af den tabte eksport mod Danmarks 7,3 pct.
Og så er den høje selskabsskat endnu ikke indført.

0 kommentarer: