tirsdag den 18. maj 2010

Der er rigeligt at se til lige nu

Både privat og globalt.

Som om de europæiske stater ikke kæmpede nok med overforbrug, så skal EU nu have flere penge. Jeg foreslår i stedet, at EU får langt færre ansatte, der laver langt færre regler og tager den tid det nu tager, med hensyn til at lave dem så omhyggeligt, at vi ikke også skal bruge penge på at rende uendeligt i hælene på malstrømme af love og direktiver.
Underligt at EU kræver budgetdisciplin, men selv ser sig hævet over en sådan.

Kommunekasserne, ja glem alt om at tøjle det offentlige forbrug, glem alt om at vurdere det korrekt, det overskrides oftere end modsat.
Det bliver en del af problemet fremadrettet og en hestekur, der er værdig navnet venter inden for ti år, modsat den nuværende, der regner med at budgettet ikke vokser, haha! og ovenikøbet at man kan spare mere end man bruger.
Den offentlige gæld - om fire til fem år, er den fordoblet, spår jeg. Jeg tager gerne fejl, men tror desværre ikke jeg vil gøre det alvorligt.

Så var det sagen med ministertræning i medier, som den kører i netop medierne, hvilket for så vidt bekræfter behovet for at ministrer tager træningen. Om det så skal foregå for skattepenge kan man altid diskutere, men så kan man vel også diskutere om ministerbilen skal.
Nej, ærligt talt, hvis offentlige penge bliver spildt og det gør de, så er det her vanddampen over isbjerget, vel at bemærke det indenlandske midt i Antarktis.
Mens vi diskuterer dette, undersøger ingen, hvor pengene virkeligt fosser ud af statskassen.
Så var det morsomt, at opleve Astrid Krag snakke uden om at en SF borgmester har gjort præcis det samme som fru/frøken? Ellemann. Hun kendte ikke detaljerne i den konkrete sag, forsøgte hun at snakke udenom. Og det var bestemt ikke det samme, at en lille borgmester gjorde det, som en minister. Tja jeg synes faktisk, at en SFer gør det, modsat en typisk pamper som en Socialdemokrat, er ganske interessant. De sidste dages hellige bliver mennesker som alle andre, altid et hit.

Jeg glæder mig til at se, hvordan sølle 24 milliarder i besparelse skulle være nok til at holde EUs konvergenskrav, givet underskuddet angiveligt ryger over 100 mia. kr, i år og kun 1/4 del af dette skyldes særomkostninger og kunstigt åndedræt til økonomien.
Men måske kan olien redde lidt af æren, hvis den ryger op over 100 dollar. men også kun lidt.

Nu har vi så en ny krise, så kan den jo få skylden.

0 kommentarer: