fredag den 30. januar 2009

Trusselskultur - Morgendagen gange xx

For hver lille succesfuld trussel kommer der ti mere som er langt værre. Morgensdagens Danmark om årtier er en helt anden historie, end det Danmark vi har haft fra anden verdenskrig til et sted midt i firserne.
Gated communities, vagter og overvågningskameraer over alt, mere vold og usikkerhed.
Det er vores fremtid medmindre der bliver grebet kraftigt ind nu.

Fra Snaphanen, endnu en grund til at det ikke længere er så romantisk at være sygeplejerske, hvordan vi nogensinde skal undgå manglen på dem må guderne vide?


Truede sygeplejersker kræver aflåste hospitaler , fordi de nu invaderes af bandemedlemmer efter skudepisoder. Skal vi have aflåste hospitaler , bevogtet af livvagter og sikkerhedsfolk, og skal alle sygeplejersker nu udstyres med overfaldsalarmer?
Det er i hvert fald, hvad sygeplejerskerne fra Rigshospitalet nu kræver. Plejepersonalet her føler sig i stærkt stigende omfang truet af folk fra det kriminelle bandemiljø. Når et medlem indlægges med kniv- eller skudsår, tropper kammeraterne op på hospitalet og truer sygeplejerskerne på livet for at få adgang til sygestuen.
»Det er nu kun et spørgsmål om tid, hvornår en kollega bliver udsat for livstruende vold eller måske endda mister livet. Respekten for hospitalet som et »helle« for syge mennesker er væk. Vi har valgt at aflåse vores kirker.
»Mine kolleger oplever rigtig slemme ting. Det er meget almindeligt, at et bandemedlem, som afvises, reagerer med ord som: »Jeg ved, hvem du er« og »du og din familie kan ikke mere føle jer sikre.« Jeg har kolleger, som nu er så panisk angste, at de har valgt ligefrem at fjerne efternavnet på det navneskilt, de bærer på brystet. Nogen har sat et stort stykke tape over navnet.
Ikke mindre end hver fjerde dansk sygeplejerske blev sidste år udsat for trusler fra enten patienters eller pårørendes side. Næsten hver femte blev udsat for direkte vold.
Det er endnu kun morgengryet for det nye Danmark. Før man fatter hvor galt det er gået, er det forlængst for sent.
Der kommer en dag, hvor trusselskulturen er så tæt på en, at der ikke engang længere kan laves satire om den.

Men lad os alle grine mens vi kan, over Cirkusrevyens mesterlige "trusselskultur"satire fra 2002:

0 kommentarer: