søndag den 1. november 2009

Krigen er snart vundet i Afghanistan

Det mener oberstløjtnant Frank Lissner. Det hele kommer an på hvordan man definerer sejr? Hvis man betragter det som et nederlagstegn, at Taleban kan mobilisere et mini angreb, eller lave angreb som dem i Irak, så er det klart, så er sejren relativ.

Men omvendt hvis Taleban faktisk kun kontrollerer omkring 20-30 kvadratkilometer i hele Helmand provinsen, som Lissner påstår, så er der ikke noget fortænkt i at mene at sejren faktisk er nærmere, end man umiddelbart skulle tro.

Som nogle tegn på at udviklingen er ved at vende, nævner Frank Lissner følgende:

Men jeg ser nu flere tegn på, at vi er ved at nærme os vendepunktet. Når man f.eks. oplever bønderne i Sandford-området banke de talebanere, der kommer og truer dem, fordi de samarbejder med os, så er det et tegn på, at vi er ved at få et godt tag i befolkningen. Det er også et tegn på, at vi nærmer os et vendepunkt, når næstformanden for styringsrådet i Gereskh rejser sig op og skælder de andre medlemmer huden fuld; Hvis ikke I selv gør noget bliver det aldrig anderledes. Sig til jeres folk, at de skal smide Taleban ud, hvis de kommer til deres kvarter eller ringe til ISAF, hvis de ikke selv kan klare det. Det er godt at se den slags, for afghanerne er vant til kun at tænke på sig selv og deres allernærmeste. I alt for mange år har det handlet om bare at overleve. Det med at organisere sig, halter det med. Men der er begyndt at ske noget.«


Læs hele interviewet i Information.

0 kommentarer: