tirsdag den 20. december 2011

Mordforsøg - Terrorist - ingen hindring for at opnå dansk statsborgerskab

Nu er der bunkebryllup i statsborgerskabsafdelingen, og i Folketinget finder man det lettest at bare give 1700 styks et nyt statsborgerskab over en kam, uanset om de har udøvet grove forbrydelser og udgør en sikkerhedstrussel.

Når de så har fået dansk statsborgerskab, så kan de ikke smides ud. Det er fuldstændigt absurd, velkommen til Danmark, grove pletter på straffeattesten? Ikke noget problem - selvfølgelig skal du have et dansk statsborgerskab.

Er der noget at sige til at Danmark med kombinationen af sødsuppe og velfærdsydelser ad libitum og på baggrund af en absurd beskatning og afgiftsniveau ret ofte ikke tiltrækker de mest stræbsomme og moralske indvandrere, men deres modsætning?

Tre af de personer, der i dag får dansk statsborgerskab ved afstemning i Folketinget, er dømt for mordforsøg. Det oplyser Venstres udenrigsordfører, Søren Pind. (...)
I Venstre ønsker vi ikke at belønne personer, der er til fare for statens sikkerhed med et statsborgerskab. Vi finder det faktisk absurd, siger Karsten Lauritzen.

Kilde: BT
Men hvor er det dog også let at være opposition, regeringen gør sikkert, som man altid har gjort, og som også Venstre gjorde det for kort tid siden.

Faktisk er det ikke længere siden end i sommers, hvor stort set alle partier undtaget EL og R var enige om, at indvandrere dømt efter straffeloven skulle ud af landet.

Nu drejer det sig angiveligt om statsløse palæstinensere, der er beskyttet af en særlig konvention. Ikke desto mindre er det bizart at give dem statsborgerskab.


Så Venstre støtter det også, åbenbart er forskellen at regeringen i følge Søren støtter det varmt, jeg gætter på at Venstres støtte er tempereret
Søren Pind svarer:

Det er jo noget vrøvl, Claus. Vi vil have lavet konventionen om. Ordentligt og redeligt. Fordi vi synes, det er for galt, at grove kriminelle kan få statsborgerskab. Det vil regeringen ikke. Så enkelt er det. På trods af, at Karen Hækkerup sagde netop det før valget.
Og Jette Plesner Dali gør opmærksom på, at DF har påpeget problemstillingen længe - for det er vel alt i alt, business as usual og bunkestatsborgerskab as usual.

 • Vedr. din artikel i BT :
  << Søren Pind: Dømte for mordforsøg får dansk pas >>
  Det forekommer mig at han er "dobbeltmoralsk", idet så vidt jeg erindrer så er
  listen af ansøger til dansk infødsret lavet under VK-O regerings tiden. Hvorfor
  sørgede han ikke selv om at få "pillet ud af listen" disse uønsket elementer
  allerede denne gang.
  for 3 timer siden · · 1
 • Søren Pind Fordi jeg ikke kan pille ting ud som minister. Det er Folketingets Infødsretsuvalg, der skal gøre det i disse sammenhænge. Som minister følger vi konventioner. Så må fFolketinget tage stilling til, om de skal tilsidesættes. Sådan er Grundloven skruet sammen. Bare spørg Birthe Rønn der fik en kommissionsdomstol i nakken for det modsatte...
  for omkring en time siden ·
 Og de kritiske røster fortsætter mod Søren Pind, der nu indrømmer, at han vil have regeringen til at bryde de konventioner, som han aldrig selv fik brudt.


0 kommentarer: