mandag den 28. november 2011

Global opvarmning bliver til global nedkøling frem mod 2060

En ny lille istid på vej:

Forskere fra det russiske videnskabelige akademi er, ved at studere sammenhængen mellem svingningerne i solpletternes aktivitet og de globale temperaturer, nået frem til at kunne påvise en cyklus i solpletternes aktivitet, som har altafgørende betydning for jordens temperatur, da solpletterne medfører ændringer i lys fra solen. (...)
The cooling can be similar to the one observed in the whole Europe, North America and Greenland in 1645–1715 in the period of Maunder minimum of solar luminosity and sunspot activity when the temperature will fall by 1–1.5 Celsius degrees down to the mark of the so-called Maunder minimum. 


På et tidspunkt om ikke så længe kommer der også en ny rigtig istid, så vil vi rigtig ærgre os over, at det ikke lykkedes at varme jorden op, hvis vi ikke har atombombet os selv ihjel inden.

Ifølge professor Ole Humlums website, Climate4you, så skal hele debatten om opvarmning sættes i det perspektiv, at vi når som helst kan glide ind i en lang, lang istid.
Det er 11.600 år siden, at vi havde den sidste istid på jorden. De sidste 420.000 år på jorden har vi haft fire lange istider af varierende varighed.
Mellem disse istider har der været været varme perioder på 10.000-15.000 år varighed, hvoraf den nuværende varme periode ER DEN KOLDESTE (klik på billedet for forstørrelse):

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

De 420.000 år er for kort en periode såfremt du vil have 4 istider deri med en gennemsnitsvarighed på 100.000 år med mellemperioder af blot 10.000 år hver.
Peter Buch

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Svipser - det har du fuldstændigt ret i - retter lige.