søndag den 14. november 2010

Så er der linet op til konkurrence

Byggetid på et 15 etagers hotel i Kina, 136 timer!

Den var aldrig gået i Danmark, ikke kun på grund af arbejdstilsynet, sikkerhedsregler osv. Nej fordi det skal være et kaos på byggepladser i Danmark, hvor forskellige sure håndværkere fra allehånde firmaer og verdenshjørner skal bruge store dele af dagen på at brokke sig over, at de ikke kan komme til at arbejde, på grund af at andre håndværkere fylder det hele.

5 kommentarer:

Morten - - - sagde ...

Boks ikke med en bokser, brydes ikke med en bryder, forsøg ikke at konkurrere med en kineser på effektivitet ... find på noget andet!

Vi skal sgudda slet ikke have højhuse, der er bygget på 136 timer. Jeg ved ikke, om du kan forestille dig, hvor grimt og kvalitetsløst, sådan et kineserhus er ?

Vi behøver bare at arbejde for en eksport til Kina - så tjener vi penge igen. Kineserne vil gerne købe. - Som en kinesisk forretningsmand gjorde mig opmærksom på.

Det virkelige problem er, at vi kun tænker i at importere billige varer fra Kina. For det forekommer os lettere. Det er dér dovenskaben ligger.

Lad os hellere producere nogle kvalitetsvarer til dem her! Mens tid er, og vi endnu ikke er blevet så fattige og forhutlede, at vi ikke er værd at efterligne.

Efterligner vi derimod kineserne - så er vi for alvor færdige. Med statsgaranti!

- - -

Morten - - - sagde ...

En lille quiz for de vakse:

Hvad vil en nyrig kineser helst købe:

a. Noget billigt noget, som alle andre kinesere også har, og som er "made in China".

b. Kvalitetsprodukter, som koster lidt mere, end den lavere middelklasse synes, den har råd til, og hvor der står "made in Denmark/Germany/etc." på.

Ledetråd: Kinesisk slang for "elendigt bras" er "made in China" ...

Lad os høre et bud!

- - -

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Såmænd enig, men hvad gør vi så, når kineserne begynder at lave kvalitetsprodukter?

En gang foragtede man også Skoda, men det forandrede sig hurtigt.

Hvad kalder man det, når man er i færd med at overhale et langt lastvognstog i sin Skoda, og der pludselig kommer 50 Hells Angels rockere bagfra, kører op i røven på en og vil forbi?

Træls!

Morten - - - sagde ...

Jeg tror stadig vi har et forspring, og at vi kan skabe attråværdige koncepter. Vi skal bare have modet.

Fremtiden tilhører os måske trods alt. Kina er inde i en social revolution, ligesom den, vi selv har gennemgået, men de er bagefter, og det er en anden kultur.

Snart vil de efterspørge noget andet, end billige forbrugsgoder. Eller snart ... - i løbet af nogle årtier i hvertfald.

Kina er ikke naturnødvendigt pengenes endestation. Hvis det er dér, pengene lige nu er på vej hen - hvorfor orienterer vi os så ikke did, og prøver at skaffe os nogen af dem ?

Jeg ved det godt: Fordi det er nemmere at importere billige varer.

Måske skulle man lave en differentieret og mere målrettet iværksætterordning, end den, der består i dag? Flytte lidt om på støtten, bare.

- - -

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Kineserne efterspørger kvalitetsprodukter og har ringe tillid til kinesiske produkter, men de fleste kinesere skal lige spare op til at smide 35 pct. i indskud i en bolig, og så skal de have de en bil, før de for alvor kommer til noget, som vi producerer, Novo Nordisk undtaget.