tirsdag den 26. oktober 2010

Køb Vestas-aktien

Når folkeaktier goes wrong, vi taler om et selskab, hvis ordrepipeline er omkring dobbelt så stor som nogensinde, der oven i købet kommer til at forbedre sit regnskab med op til en mia. kr. ved at fyre 3000 personer - hysteriske kællinger!

Og så til skatten. Fyrer 3000 personer - mange i Danmark. Begrundelsen - her er dyrest at producere. De stillinger bliver angiveligt oprettet igen, andetsteds end Danmark.
For at Vestas kan få flere kunder, så ser de lande som kan blive potentielt store kunder helst, at Vestas har lokal produktion. Sådan fungerer verden og det er kun det danske folketing og skattevæsen, der ikke har opfattet det og heller ikke vil opfatte det efter dette vink med en vognstang. Det er ikke kun af ondksab, eller fordi aktionærerne kræver det.

Det værste er, at om så Liberal Alliance får 20 pct. af stemmerne, så kommer skatte og afgiftsskruen til at blive strammet alligevel, skjult af små personskattelettelser.

For folk farter til landet i høje nettotal, 25.000 om året, og arbejdspladserne forlader Danmark. Det offentlige er et fallitbo, der kun lige kan holde skindet på næsen under boligbobler, højkonjunktur i omverdenen drevet af bobler, høje oliepriser og så længe det varer, gæve virksomheder, der bliver i Danmark - så længe det varer.

Dagens blogindlæg på Børsen om en del af problemet af Martin Jes Iversen. Lektor på CBS:

Sorte tirsdagDa ØK indstillede produktionen på Nakskov Skibsværft. Dengang var katastrofen endnu større end i dag, men ikke desto mindre er dagens fyringer et spark til egne af Danmark som økonomisk set allerede ligger ned.

Sidst, men ikke mindst, er Vestas begrundelse for fyringerne ganske alarmerende. Omkostningsniveauet i vores land er simpelthen for højt. Vestas har lagt alle fine, nationale fornemmelser på hylden. Virksomhedens økonomiske kalkule siger desværre, at de danske produktionssteder ikke kan konkurrere med koncernens udenlandske produktionsmuligheder. Det er meget trist, og forhåbentligt vil beslutningen vække alle gode kræfter på Christiansborg. Nu må de danske politikere lægge partifnidder på hylden. Der er åbenlyst behov for en stor national vækstplan – inklusiv gennemgribende reformer af det danske arbejdsmarked, uddannelsessektoren samt skatteforholdene. Ellers vil Danmarks konkurrenceevne synke endnu længere tilbage. Uden handling varer det ikke længe, før vi alle lever i udkantsland.

0 kommentarer: