torsdag den 14. oktober 2010

Demokrati i Kina

Glasnost kommer til Kina, blot ikke i det hurtige tempo, som det kom til Rusland. Til at begynde med vil folket være tilfredse med en bedre levestandard, og sådan vil det være det næste årti. Når det mål er opfyldt vil presset for ytringsfrihed og demokrati vokse.

En gruppe på 23 veteraner fra Kinas kommunistparti kræver i et brev, at den nuværende ledelse åbner for fuld ytringsfrihed.

Ytringsfrihed er garanteret i Kinas forfatning, men bliver ikke praktiseret, hedder det i brevet, som bliver gengivet på internettet af China Media Project, der er en gruppe med tilknytning til universitetet i Hongkong. Dokumentet refereres også af det britiske nyhedsmedie BBC.

Blandt underskriverne er Hu Jiwei, som tidligere var chefredaktør for kommunistpartiets hovedorgan, Folkets Dagblad, samt Li Rui, der er tidligere personlig sekretær for kommunistpartiets mangeårige leder Mao Zedong.

Underskriverne henviser til udtalelser fra partileder og præsident Hu Jintao om ytringsfrihed.

- Gennemfør artikel 35 i Kinas forfatning, ophæv censur og gennemfør borgernes ret til ytringsfrihed og pressefrihed, lyder titlen på brevet, som er rettet til den stående komité i Kinas nationalforsamling, Den nationale folkekongres.

Kilde: JP

0 kommentarer: