lørdag den 30. oktober 2010

Dansk Selvmordsparti

Kritikken af selvmordbombere, arabiske tv-kanaler er reel nok, men at forbyde parabolantenner er politisk selvmord og knytter sig til lignede absurde forslag, mest af alt forslaget om at stoppe indvandring fra ikke-vestlige lande, der egentlig vinder prisen.

Hvis DF ikke snart begynder at tale de store linjer i samfundet, så mister partiet selv de stemmer, som de har, og tørklæder og parabolantenner kommer i hvert fald ikke til at øge stemmerne, tværtimod.

Det hjælper ikke DF at leve op til fordommene omkring partiet, så lidt som det hjælper muslimerne at leve op til fordommene om dem.

Hvis DF skal være et større parti, så må de gå ud over at være parti, som folk stemmer på i ren desperation over indvandringspolitikken og EU og i øvrigt forvalte selv kerneområderne med indvandrings og EU skepsis bedre og mere i pagt med, hvad der faktisk er rationelt.

Selv om partiet næppe forsvinder, så har det nået et stagnationspunkt, hvor fantasien til gode praktiske og fornuftige forslag er ved at være brugt op. Måske som en desperat reaktion på, at det er støtteparti til en regering, der lider af lignende metaltræthed.

3 kommentarer:

Morten - - - sagde ...

Partiet er desværre bestukket af alle de udtalelser fra kommentatorer, i følge hvilke de "meget dygtigt" har "hamret" deres budskaber ind. Det er ren manipulation, og skal bare sende et signal om, at partiet er usagligt (skønt altså "meget dygtigt"), men uheldigvis føler kampagnemagerne sig smigret, tsk, tsk, tsk ... De burde vide bedre!

Nå, ingen er forpligtet ud over deres evner. Og folk med evner er i høj grad blevet skræmt væk af, at medlemsskab af partiet uomtvisteligt er en karriere-stopper.

Par det med en stor portion - berettiget, men uhensigtsmæssig - bitterhed over at være blevet diskrimineret i årtier.

Partiet har ikke formået at samle de mindst 30% af stemmerne op, som længe lå og flød i rendestenen.

Men pragmatikeren stemmer vel stadig på dem, al den stund det næpper er parabol-antenner, vi stemmer om. Ikke ?

- - -

Thomas Bolding Hansen sagde ...

"Partiet har ikke formået at samle de mindst 30% af stemmerne op, som længe lå og flød i rendestenen."

Eller lå til højrebenet. Uden at der hermed hentydes til, at partiet burde dreje til højre i den økonomiske politik. Strategisk set er der trods alt flere stemmer på midten.

"Men pragmatikeren stemmer vel stadig på dem, al den stund det næpper er parabol-antenner, vi stemmer om. Ikke?"

Tja pragmatikeren stemmer måske hellere på S og SF, så de kan drive landet så langt ud over afgrunden, at befolkningen bliver klar over, hvor avs det kommer til at gøre, når vi falder det sidste stykke ud over kanten.

Jeg vil dog ikke stemme på den fløj, men omvendt er der intet parti, der har hele pakken.
VKO dumper på økonomien, VK dumper på EU. DF udover at dumpe på økonomien og tør alligevel ikke sætte EU på plads, såvel som det har indset, at det store billede kan det ikke ændre på - netop fordi det ikke tør smække døren i over for EU.
Liberal Alliance dumper på EU og Indvandringen.

Så valget er ikke bare gjort med at være pragmatisk.

Morten - - - sagde ...

"(...) så de kan drive landet så langt ud over afgrunden, at befolkningen bliver klar over, hvor avs det kommer til at gøre, når vi falder det sidste stykke ud over kanten."

Arh, man lærer nu engang ikke børn at færdes i trafikken ved at lade dem gøre deres egne erfaringer.

Men derudover må man da gerne tænke strategisk, som du gør.

- - -