tirsdag den 19. januar 2010

Efterlønnen skal væk

Ordningen er for dyr og har aldrig virket efter hensigten.

"Alle taler om reformer, når kameraerne er slukkede på Christiansborg, men næsten ingen siger det højt."
FTF-formand Bente Sorgenfrey
Enten bør den helt afskaffes, vi har invalidepensionen til nedslidte. Ellers så bør den kun tildeles fagrupper, som der er et overskud af.

Det er korrekt, vi har arbejdsløshed, at vi ikke har plads til alle på arbejdsmarkedet.

Men der findes også arbejdskraft, vi mangler - læger, lærere, sygeplejersker, osv. Som går på efterløn. Og det er ikke blot dyrt, det er skadeligt for samfundet.

Lene Espersen skal ikke kritiseres, fordi hun siger sin mening og sandheden.

Nok er folket imod, og hvis folket vil bevare efterlønsordningen, skal de også have lov til det.

Men Espersen skal som ansvarlig politiker, skal også sige sin mening og ingen tvivl lade om de uheldige konsekvenser af at efterlønsordningen fortsat består.
Hvis folket så stadig vil have ordningen, skal hun respektere dette, men aldrig acceptere at vi ikke sætter spørgsmålstegn ved selve ordningen. Som Pia K og andre, der nu kritiserer Lene Espersen for at overhovedet have rejst debatten.

I en demokrati accepterer man folkets holdning, men man snakker ikke nødvendigvis folket efter munden.

Som det fremgår af citater her i begyndelsen, snakker man angiveligt om reformer når kameraet er slukket, det er hykleri, sig det lige ud og lad os tage debatten. Uden debatten får vi aldrig kortene på bordet og kan forholde os til dem.

Læs også "Danskerne dovner den"

Og - "Dårlige spørgsmål giver ubrugelige svar":
Hvis denne undersøgelse sætter standarden, kan man frygte, at næste forsidehistorie på Jyllands-Posten bliver følgende: ”Danskerne ønsker hjemmehjælp til alle fra de er 40 år”. Eller hvad med “Danskerne ønsker klassekvotienter på fem elever”.
Begge ligeledes fra Peter Nedergaards JP blog.

0 kommentarer: