tirsdag den 19. januar 2010

De blev nok helt overraskede - Farlige byer/zoner fortsat

Ikke for at anbefale strategien, da man aldrig ved, hvad dem man står over for, er i stand til, men kvinden her fandt sig ikke hvad som helst:

Tre ukendte gerningsmænd slog og sparkede sent søndag aften en 20-årig kvinde.

Kvinden var på vej gennem gangtunnelen under Herredsvej, Århus V søndag aften 23.45.

Her kom tre mænd i alderen 15-20 år med tilråb til den 20-årige kvinde, som svarede igen.

Det fik de tre mænd til at overfalde kvinden, som fik både slag i ansigtet og spark på benene.

Ifølge kvinden slap hun bort, da hun selv sparkede en af overfaldsmændene.

De tre havde ifølge Østjyllands Politi mellemøstligt udseende og var iført mørk tøj. Den ene bar formentlig en ring.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på 87 31 14 48.

Kvinden skulle nok ikke have svaret igen, men på bedste vis forsøgt at ignorere dem, uden at udvise frygt! Og havde gået videre.
Ikke at det nødvendigvis havde sparet hende, hun var jo i fokus, på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt, med de forkerte mennesker. Sådan foregår det jo for tusinder hvert år.

Det forkerte sted, det forkerte tidspunkt, de forkerte mennesker, og for at parafrasere Mick Øgendahl, og du skal ikke gøre meget mere "forkert" end at ånde.

Men så sparker pigen sørme igen. Det er naturligvis farligt og dog ville jeg ønske at langt flere gjorde det.
Jeg tror de fleste af disse mennesker bliver overrasket, når andre ikke bøjer sig for "overmagten", de foretrækker overfald uden risiko og forventer det i øvrigt.

Der er selvfølgelig også en risiko for, at de bliver ekstra sure og mere brutale, end de allerede er. Men hvis de alligevel er i fuld gang med spark og slag og du kan forvente, at de fortsætter, mens du ligger ned, så sørg for at de kommer ned at ligge i stedet, at smerten også bliver deres.

Jeg ved præcis, hvor det overfald er begået, har selv boet i området, dog før det udviklede sig som nu og faktum er at denne tunnel med så mange andre i Århus Vest og Brabrand, kan være farlige. Der findes endda ekstra farlige tuneller omkring Gellerup. Såvel som selv gangstierne mellem Gellerup og Hasle, i perioder er direkte højrisiko område for folk der færdes alene.
Tunneler og områder med tæt bevoksning er naturligvis specielt gode steder for et lille overraskelsesangreb.

Århus har dog endnu ikke så stort et problem med gaderøverier, som København:

Ud af de 279 røverier i 2009 var de 180 gaderøverier og 20 var hjemmerøverier.

I 2008 var der 248 gaderøverier, mens tallet over hjemmerøverier ikke blev opgjort selvstændigt det år.

Hvad angår overfald som ovenstående på den 20 årige kvinde, som ikke ender som røveri, så adskilles disse ikke fra øvrige voldssager. Mig bekendt.

Forstædeområderne omkring Århus er rige på rekreative områder og de mest sikre er de mest fyldte, de mest fyldte naturligvis også de mest sikre.
På Brabrandstien for nylig, som ellers udelukkende er en cykelsti og normalt hører til de sikre steder på grund af den store trafik, oplevede jeg fornylig at politiet kom kørende, stoppede ved en flok helt unge indvandrere, omkring 10-12 år gamle, smed en betjent af og fortsatte jagten, hvis de nu ikke havde fået fat i de rigtige.

Dette er et miniature fremtidens Danmark. Hvis vi ikke får stoppet denne udvikling, bliver der stadig flere af den slags områder og det er hele tiden et spørgsmål om politiets evne og sanktionsmuligheder, at holde udviklingen nede. Udviklingen blandt efterkommere i den alder er der ingen tvivl om, der bliver flere.
Efterkommerne er efter hidtidige erfaringer mere kriminelle, end førstegenerationsindvandrere, efterkommernes antal over den kriminelle lavalder står over for en tredobling:Som jeg tidligere "profeterede vil Odense relativt til befolkningsstørrelsen angiveligt om tyve år være de mest kriminelle byer i Danmark - det gjorde jeg her og efterfølgende her:

Det er ikke tilfældigt, hvor vold og gaderøverier, røverier i det hele taget, florerer mest. Der findes som påvist tidligere her på bloggen, indvandrerlandegrupper (Somalia og Libanon) som er mere kriminelle end andre og medmindre det skulle forandre sig drastisk, vil det påvirke fremtiden, som nutiden. For dem som ikke gider at læse ovenstående links, så kan jeg kort citere hvor meget:

Hvis man har svært ved at forstå, hvad jeg mener, så lad mig pege på, at de udgør 0,42 procent af befolkningen i Danmark, men har samlet, målt over seks forskellige år, været de ubetinget fængselsdømte i 4,78 procent af sagerne for alvorligere vold, 6,90 procent af voldtægtssager, 7,28 procent af røverierne, samlet set stod de for 6,7 procent af alle straffelovsdomme i 2007, men udgjorde 0,42 procent af befolkningen på landsplan. (det hele på landsplan, altså inklusive andel af kriminalitet)


Når indvandrere og efterkommere begår rundt regnet 30 procent af volden, (ved voldtægt er det 50 procent) og omkring 50 procent af røverierne, i Århus og Odense baseret på tal fra 2005-2007.
(Det er ikke muligt at zoome ind på oprindelsesland, heller ikke ikke-vestlige indv/eftk. andel af kriminaliteten i den statistik - Så de værste gemmer sig bag alle øvrige indvandrere og efterkommere)

Så er det for indeværende stund allerede klart, at potentialet til at forøge ovenstående kriminalitetsforhold absolut er der.

Tag en by som Esbjerg, der sammen med Kolding, Kalundborg, har en høj andel indvandrere og efterkommere fra Somalia og Libanon. Ud af de fem procent ikke-vestlige indvandrere i byen er somaliere og Libanesere over 25 procent af disse.
Det kan "tilfældigvis" ses på røverierne:

Antallet af gaderøverier i fiskerbyen er steget med over 70 procent det forgangne år i forhold til 2006, oplyser politiinspektør Jørgen Abrahamsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det svarer til, at der næsten hver eneste uge sker et gaderøveri i byen. Samlet set var der 110 gaderøverier i hele Syd- og Sønderjyllands Politikreds mod 91 i 2006.

Også forretninger og kiosker har haft adskillige ubudne gæster, der truede sig til pengebeløb. Der skete 131 røverier, hvilket er en stigning på 8,3 procent.Nu kan der ske store udsving fra et år til andet, både op og ned, derfor skal man se på ti års trends.

Jeg lægger dog mit hoved på blokken/bloggen med hensyn til at både vold og røverier er mest hyppige relativt i forhold til befolkningen, om 20 år i specielt store byer som Århus og Odense. Hvor det også bliver sværere, at styre udviklingen, da problemet siver fra kvarter til kvarter og det er byer hvor almindelige mennesker flytter fra og indvandrere flytter til i relativt høje nettotal, udover sammensætningen med høj andel, omkring 3-4 procent, af de to mest kriminelle grupper indvandrere, som tilfældigvis er dem som har flest efterkommere undervejs.
Modsat København som i højere modtager tiltrækker mennesker fra alle lag.
Det eneste der kan hindre dette, er en i særklasse forebyggende indsats, eller forandring af befolkningssammensætningen. Den første mere sandsynlig, end den anden.

Dette er begyndelsen, ikke enden! Røverier så ud til at stagnere i begyndelsen af sidste årti indtil ny rekord i 2008, efter at være steget med 67 procent alene i halvfemserne, volden fortsætter opad, specielt den alvorlige:


1995
Voldsforbrydelser ialt 13357
Alvorligere vold 862
Røveri 2039


2008
Voldsforbrydelser ialt 18486
Alvorligere vold 1652
Røveri 3400


STRAF2: Anmeldte forbrydelser og sigtelser efter område, overtrædelsens art og anmeldte og sigtede (AFSLUTTET)


STRAF22: Anmeldte forbrydelser og sigtelser efter område, overtrædelsens art og anmeldte og sigtede
0 kommentarer: